Alsnog uitreiking Koninklijke Lintjes

0

Den Helder – De Nieuwediepers die dit jaar een Koninklijke Onderscheiding zijn toegekend, mogen de bijbehorende verschijnselen deze week eindelijk in ontvangst nemen. Vanwege de coronamaatregelen was een feestelijke bijeenkomst op 24 april niet mogelijk, maar vrijdag komt de burgemeester nogmaals op bezoek.

3 juli is op verzoek van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de landelijke dag waarop in heel Nederland de onderscheidingen worden uitgereikt. Burgemeester Nobel nam in april wel op afstand contact op met de gedecoreerden om hen het heugelijke nieuws te vertellen dat zij dit jaar een Koninklijke onderscheiding ontvangen. En gaf daarbij aan dat er later in het jaar de uitreiking zou plaats vinden. Dat is dus 3 juli geworden.

In Den Helder werden zes personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Behalve de heer Koster, hij is met vakantie, ontvangen onderstaande personen vrijdag fysiek een Koninklijke onderscheiding. Bij de uitreikingen gelden de landelijke coronamaatregelen. De burgemeester speldt het lintje dan ook niet op, maar overhandigt de etuis met daarin de onderscheiding.