Ava

1

Op de markt van beschikbare huurmoordenaars werken ook vrouwen. In deze film maken we kennis met Ava, die op het hoogste niveau wordt ingeschakeld om belangrijke mensen om te leggen. Onder regie van Tate Taylor is een mooie cast met bekende namen er in geslaagd een spannende inkijk te geven in de keiharde wereld van Ava.

Om de toon te zetten zien we hoe Ava (Chastain), in Parijs, koelbloedig een klus klaart. Het aanpassen van kleding en pruiken is een vast onderdeel van haar mooie verschijning. Natuurlijk heeft ze de beschikking over een groot arsenaal aan wapens. Ze maakt deel uit van een geheime organisatie die, onder leiding van Duke (Malkovich), is gespecialiseerd om over de hele wereld hooggeplaatste doelwitten uit te schakelen. Het is een wereld van snel en efficiënt handelen om daarna ook weer snel te vertrekken.

Vluchten
Thuis in Boston ontvangt ze de informatie voor een volgende opdracht in Riyad, Saoedi-Arabië. Ook hier zien we haar als een verleidelijke schoonheid op het doel afgaan. Als de operatie toch anders gaat dan verwacht moet ze vluchten en speelt haar eigen organisatie, met collega Simon (Farell), een dubieuze rol. Ava wordt door haar meester en vaderfiguur Duke op non-actief gezet. Ze besluit om van de gelegenheid gebruikte maken om haar familie op te zoeken. Moeder (Davis), zus Judy (Weixler) en Michael (Common), ex-vriend en nu vriend van haar zus, zijn niet bepaald hartelijk, omdat ze acht jaar niets heeft laten horen. Toch wil ze de onduidelijkheden uit het verleden met haar familie bespreekbaar maken. Wat volgt is een vlucht voor de geheime organisatie en het veilig stellen van haar familie.

Regisseur Tate Taylor is ook bekend van “The girl on the train”. In de film “The Help” heeft hij al eerder gewerkt hoofdrolspeelster Jessica Chastain. Nu mag hij ook weer werken met een aantal grote namen. Colin Farell heeft een lange staat van dienst met onder meer “Fantastic Beast” en “Dombo”. Hij speelt de fanatieke collega van Ava, Simon. De 66-jarige John Malkovich kennen we van veel films en hij zet een prachtige Duke neer. Zijn uitstraling is rustig en vaderlijk, maar kan ongelofelijk hard zijn. Geena Davis is de moeder van Ava. Haar kennen we onder meer van “Beetle Juice” en “Thelma & Louise”. Zij is geweldig in de conversaties met haar dochters.

Stevige actie
Ook bikkelhard is de onschuldig ogende dochter van Simon (Diana Silvers). Een kleine rol is weggelegd voor Loan Gruffudd, die we weer kennen van de “Fantastic Four”. Het verhaal is spannend en verveelt geen moment. Door de verschillende belangen waar Ava mee te maken krijgt lopen er meerdere verhaallijnen door elkaar. Haar drive is doden of gedood worden en dat levert stevige actie en vechtscenes op. Deze zijn soms wel wat over de top, maar dat zijn actiefilms wel vaker. Al met al toch een film die gezien mag worden en een die weer een opening laat voor een eventueel vervolg. Nu te zien in de bioscoop die in verband met Corona wel een aantal spelregels heeft ingevoerd. Zo is er geen pauze meer en zijn in de zaal een beperkt aantal stoelen beschikbaar die vooraf gereserveerd moeten worden.

Regie: Tate Taylor
Met: Jessica Chastain, Colin Farell, John Malkovich, Geena Davis, Jess Weixler, Common, Diana Silvers, Loan Gruffudd, Joan Chen
Kijkwijzer: 16 jaar

1 REACTIE

  1. wat een verschrikkelijk leuke recensie zo, gefeliciteerd, net genoeg prijs gegeven om niet te verpesten, ik kan niet wachten om de film te gaan bekijken, heerlijk

Comments are closed.