Den Helder krijgt eigen corona teststraat

27

Den Helder – Na Zwaag en Alkmaar krijgt ook Den Helder nu een eigen corona teststraat. Dat heeft het college woensdag gemeld. De teststraat komt aan de Handelskade 10.

In de Noordkop ontbreekt nog een teststraat, wat inhoudt dat inwoners uit de regio naar Alkmaar of Zwaag moeten als ze zich willen laten testen of ze besmet zijn met het COVID-19 virus. De GGD is op zoek gegaan naar andere geschikte locaties om teststraten te realiseren. “In Den Helder is een ziekenhuis gevestigd en hebben wij naast onze inwoners ook de toestroom van defensiepersoneel en toeristen”, aldus burgemeester Jeroen Nobel. “Vanuit dat oogpunt hebben wij gevraagd aan de GGD om een teststraat in onze gemeente op te zetten.”

“Ook vanuit onze rol als centrumgemeente is het wenselijk om een testlocatie in de gemeente Den Helder te realiseren. Er is een geschikte locatie gevonden aan de Handelskade, nummer 10. Dit is ons eigen terrein en kan ingericht worden om dienst te doen als teststraat.”

27 REACTIES

 1. Het bestuur in Den Helder is gek geworden. Echt gek ! Het gezonde verstand is ook hier verdampt!
  De beroepsgroep burgemeester dient stevig gesaneerd te worden.

 2. ‘Overigens ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden.’ Met deze uitspraak hamerde Cato tijdens elke samenkomst van de Senaat op hetzelfde aambeeld.
  Roel Prins en Peter doen in feite hetzelfde, zodra er ’n artikel over de burrie, de gemeenteraad, het college en aanverwante personen te lezen valt. Ongenuanceerd gebral.

  • het is zéér makkelijk te veranderen, zodra de burrie, de gemeenteraad, het college en aanverwante personen eindelijk eens wat gaan doen voor hun riante vergoeding dan houden wij op met afgeven op deze intens luie overbetaalde en waardeloze figuren die nog niets voor elkaar gekregen hebben, het is gewoon zonde van de zuurstof dat we dit volk in de gemeente hebben rondlopen

   • Wat er wordt bedoeld Peter is dat de discussies vaak van een bedenkelijk niveau zijn. Het zou u sieren eens positief en, als het even kan, ook inhoudelijk te reageren. Dat trekt lezers (Zij kunnen vervolgens ook weer deelnemen aan polls en referenda). Wellicht krijgen we op onderwerpen een mooi digitaal debat en raken we gekluisterd aan DHA. Het publiek zit niet te wachten op een “Peter” die 15 keer per dag inlogt en, in alle artikelen, alles afzeikt. Het publiek zit te wachten op een “Peter” die inhoudelijk iets brengt; met oplossingen komt.

    • daar heeft het publiek al een “ED” voor, iemand die alles mooi en lief vind en alleen maar positief is zodat ze denken dat alles goed gaat, er dus niets hoeft te veranderen en het overbetaalde totaal beneden peil zijnde ambtelijke apparaat in deze gemeente gewoon amateuristisch door kunnen blijven klooien, is dat de oplossing denk je “ED”? of denk je dat als er een kritisch weerwoord is ze héél misschien eindelijk eens de oogjes zullen openen??

 3. ´….. en het overbetaalde totaal beneden peil zijnde ambtelijk apparaat in deze gemeente gewoon amateuristisch door kunnen blijven klooien…´ Daar is hij weer!! We generaliseren er weer driftig op los. Idem met de typering van Ed ´die alles maar mooi en lief vind en alleen maar positief is…´ Mocht je nog wat tijd over hebben, lees dan ´Argumentatieleer 2. Drogredenen´ van Van Eemeren, Grootendorst en Kruiges.
  Jouw gebrekkige manier van argumenteren, of liever het ontbreken van argumenten, kom je er zeker in tegen.

  En om jou te plezieren nog even ´n intelligente opmerking. In het eerste citaat (hier boven) zit ´n congruentiefout, in het tweede ´n foutje categorie werkwoordspelling. Vast te wijten aan de overbetaalde totaal beneden peil zijnde klooiende docenten van wie jij les hebt gehad. Ga maar zoeken, Peter.

  • door de politiek correcte arrogante kwakbollen als jij die alleen maar oeverloos lullen en andere willen kleineren gaat dit land ten onder

  • Alle reacties zijn welkom resm ed peter mandy roel etc het geeft me een nieuwe diepse blik op het nivo vd beste luisteraar en zo begrijp ik iets beter op welk nivo er ged8 wordt enne teststraat is misschien leuk voor mensen met een eigen vervoermiddel maar voor de rest vd mensheid ongeschikt ivm afstand

 4. En voorts ben ik van mening dat de bestuurscoalitie vernietigd moet worden

 5. Hebben jullie elkaars telefoonnummer al? Het perfecte stelletje om samen verder door het leven te gaan.

 6. ‘..die alleen maar oeverloos lullen en andere(n) willen kleineren gaat dit land ten onder’.
  Deze zinsnede is perfect van toepassing op jou, Peter. Elk tegengeluid (vanuit jouw optiek) wordt neergesabeld op de jou bekende wijze.
  Kleineren, zei je? Daar ben je erg goed in. Het ‘ambtenaren apparaat’ (ambtenarenapparaat), de bewoners van Huisduinen die je ’n inteeltzootje noemde in eerdere reacties. Nu ben ik aan de beurt, want zijnde ’n politiek correcte arrogante kwakbol.. Je hebt ’n serieus probleem.
  Ik heb ’n (licht) anarchistische inslag, heb niks met de huidige coalitie. Ik neem geen stelling, maar probeer je slechts te wijzen op je zieke manier van gebrekkig reageren. Dat is wat Ed bedoelde.

  • je hebt je feiten niet erg correct, ik heb nooit afgegeven op Huisduinen, en je kunt niet eens een reactie correct bij de bijbehorende reactie neerzetten, kwakbol…

   enige oplossing om Den Helder weer leefbaar te maken is het naar huis sturen van alle 320 luiaards en opnieuw beginnen met mensen die wel willen werken voor hun geld, ongeveer 1/3 in aantal meteen de overbodige verspil functies opheffen, ik wil me wel als vrijwilliger opgeven om met de botte bijl door dit falende ambtelijke apparaat te gaan

 7. Je hebt helemaal gelijk, het was ’n Piet die Huisduinen neersabelde. Jij was zelfs positief in je reactie richting Huisduiners. Mea culpa, Peter. Maar nu krijgt het falende ambtelijke apparaat er weer van langs. Die botte bijl is je wel toevertrouwd.
  Kan je nog even uitleggen wat ’n kwakbol precies is?

Comments are closed.