Juicy Records van Julianadorp naar Helderse binnenstad

3

Julianadorp – Aan de Parkstraat in Julianadorp is een uniek platenwinkeltje gevestigd. Juicy Records wordt gerund door de enthousiaste vader en zoon Koopman. Beide zijn grote liefhebbers van blues, soul en funk muziek op vinyl. De winkel was zaterdag voor het laatst geopend, maar niet getreurd, binnenkort volgt de heropening in de Helderse binnenstad.

Zoon Jort woont in Haarlem met vrouw en twee kinderen en werkt in Amsterdam bij Talpa van John de Mol. Vader Mario is maintenance engineer bij het Marinebedrijf. Gedreven door hun hobby willen ze ook andere mensen kennis laten maken met het materiaal. Schoonzus Alie Schoen heeft een bloemenwinkel in Julianadorp en stelde een hoek beschikbaar aan de mannen.

In maart 2019 was het zover, het platenhoekje werd op de zaterdagen bemand en de verkoop kon beginnen. In de zelfgetimmerde platenbakken zijn nu ongeveer 2000 platen te vinden. Natuurlijk nemen de blues, soul en funk een grote plaats in, maar ook andere, vooral oude artiesten en bands, zijn te vinden in de bakken. De vraag naar Pop en Rock heeft er voor gezorgd dat ook Stones, Beatles en vele ander nostalgische bandjes een plekje kregen. Het nodigt uit om lekker door de bakken te snuffelen.

Okki Nokki
Beide mannen zijn ook altijd op zoek naar nieuwe waar. Ook op rommelmarkten en in tweedehands winkels zijn ze regelmatig te vinden. Wel moet de kwaliteit van de platen goed zijn. De platen worden stuk voor stuk geïnspecteerd en gewassen. Om de platen te wassen laat Mario vol trots zijn Okki Nokki platenwasmachine zien. Elk plaat wordt behandeld met een schoonmaakmiddel en een heel fijne borstel. Na het reinigen maakt de vloeistofzuiger de plaat weer droog. De plaat gaat met hoes in een extra beschermende plastic hoes en is dan gereed voor de verkoop.

Om de wasmachine te kunnen kopen is heel handig een crowdfundingsactie bedacht. De sponsoren worden op een grote poster in de winkel genoemd als lid van de club van honderd. De mannen zijn uiterst tevreden over de opgebouwde klantenkring. Elke zaterdag komt Jort naar Den Helder en zo kunnen beide genieten van de muziek, maar vooral ook om elkaar te zien en te spreken.

Spoorstraat
Omdat Alie met haar bloemenwinkel gaat stoppen komt er ook een eind aan het gebruik van die locatie. Toch willen ze verder en wordt gewerkt aan een nieuwe stek. Dat wordt het hoekpand op Spoorstraat 37 waar nu nog materiaal van Rejoez wordt geëtaleerd. Alles wordt in het werk gesteld om op 1 september open te gaan. Jort hoopt dan ook meer platen te kunnen neerzetten. Vader Mario mag weer een aantal bakken timmeren. Zo wordt een uit de hand gelopen hobby weer een mooie aanwinst voor de binnenstad van Den Helder.

3 REACTIES

  1. Hopelijk komt er een gevarieerder aanbod. Zoals Popeye in Alkmaar bijvoorbeeld. Is Den Helder zeker aan toe.

  2. Hopelijk komt er een gevarieerde aanbod. Zoals Popeye in Alkmaar bijvoorbeeld

Comments are closed.