Nieuw bestuur voor Den Helder Suns

3

Den Helder SUNS maakt zich op voor de volgende fase in de ontwikkeling van de club. Zoals bekend zag Den Helder SUNS in de zomer van 2017 het levenslicht en vervulden James Meijer, Geert Buurman en Louis van der Gragt met verve hun bestuurstaken. Het driemanschap gaf tijdens afgelopen seizoen aan een stapje terug te willen doen, maar tegelijkertijd werd duidelijk dat zij aan Den Helder SUNS verbonden blijven. De zoektocht naar waardige vervangers, die binnen een moderne structuur de club naar een hoger plan willen tillen, bracht onder anderen Nieuwedieper Maarten Bais naar voren.

“Er staan de SUNS grote uitdagingen te wachten met enkele belangrijke dossiers en daar wil ik graag sturing aan geven”, aldus de voormalig BV Noordkop speler. Het aftredende bestuur heeft iets neergezet waar ze trots op mogen zijn en blijft een belangrijke rol vertolken bij de club. “Eerder werd ik gevraagd op de achtergrond mee te denken. Met mijn verleden als voormalig speler en brede interesse voor de basketbalsport, was het een logische stap om in te stappen. Na enkele gesprekken met de direct betrokkenen bleek de club er gezond voor te staan, hetgeen voor mij een absolute voorwaarde was. Het gevoerde beleid heeft zich uitbetaald, met name ook in deze lastige COVID-19 periode.”

De doelstelling van het nieuwe bestuur is vanuit de pioniersfase door te groeien naar een organisatie die top basketbal in Den Helder waarborgt. Den Helders SUNS is inmiddels als organisatie toe aan een bedrijfsmatige ziens- en handelswijze, zonder de Helderse basketbalcultuur te verloochenen. “Samen met onze vele partners is een basis gerealiseerd die onze doelstelling waar kan maken. Het enthousiasme van de fans en het commitment van onze businesspartners maakt duidelijk dat topbasketbal in Den Helder een must is. Het team voor het komende seizoen is vrijwel rond.” De SUNS organisatie kijkt met vertrouwen uit naar het komende seizoen en verwacht haar loyale schare fans mooie wedstrijden aan te kunnen bieden.

Naast Maarten Bais treden ook John Groot (penningmeester) en Ronald Visser toe tot het bestuur.

3 REACTIES

  1. Typisch weer zo’n ‘male chauvinistic’ aan de Rotary gelinkt ‘Helders’ ‘ons kent ons’ bestuur.

Comments are closed.