Vanaf dinsdag weer Juttersmarkt

13

Den Helder – Door corona zou er dit jaar geen Juttersmarkt zijn, maar dankzij alle versoepelingen komt ook daar verandering in. Vanaf aanstaande dinsdag 14 juli is de Juttersmarkt terug in de Helderse binnenstad.

Niet in alle winkelstraten kan dat, maar wel in Beatrixstraat en begin Spoorstraat. In die straten en straatdelen is genoeg ruimte om kramen neer te zetten. Wel met inachtneming van de 1,5 meter tussenruimte en afstand per bezoeker. Dit is wel essentieel voor de voortzetting van de markten na 14 juli aanstaande. De Juttersmarkten duren van 10:00 – 16:30 uur.

Gezien de huidige indeling is er genoeg ruimte voor zo’n zestig kramen en/of plaatsen, waarbij het zetten van kramen of verkoopwagens verreweg de voorkeur heeft.

13 REACTIES

  • Ik neem aan met Jutters, BOA’s en handhavers in deze gemeente hebben pleinvrees en zul je niet tegenkomen

 1. Geweldig leuk om dit te lezen. Komt er weer leven in de brouwerij c.q. centrum van Den Helder en als de zon ook nog gaat mee werken ‘want alles valt of staat als het goed weer is’ wordt het misschien voor de rest van dit jaar nog een mooie zomer.

 2. Spoorstraat en Beatrixstraat. Dus men kan gevoeglijk aannemen , dat het in de Keizerstraat loei druk wordt met neen en weer lopende mensen tussen de twee straten. De 1.50 m aanhoudende mensen, en dat doen ze natuurlijk allemaal, vormen dus een aardige file in het kleine gebied.

 3. Is het mogelijk dat er flyers in het duits uitgedeeld worden met de regels omtrent gedrag ivb met het virus?

  • hebben die niet dezelfde regels? het is immers tegenwoordig één Europa toch?

   • lopend in het centrum krijg ik de indruk dat ze denken dat die regels niet gelden tijdens hun urlaub

    • net zoals die Nederlandse jongelui in bijvoorbeeld Knokke dus, het lijkt alsof ürlaub het slechte in de mens te boven haalt, ürlaub maar verbieden denk ik

Comments are closed.