Voldoende rioolcapaciteit op Willemsoord

19

Den Helder – De rioolcapaciteit op Willemsoord is ruim voldoende. Ook als straks het stadhuis er is en er een paar honderd ambtenaren dagelijks gebruik moeten maken van het toilet, zal dat niet voor problemen zorgen. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van D66.

Het rioolstelsel zoals nu aanwezig is in Willemsoord heeft voldoende capaciteit voor de bestaande gebruikers. “De verwachting is dat met de komst van de gemeente Den Helder naar Willemsoord dit geen probleem oplevert ten aanzien van het rioolstelsel. Als er overdag circa 400 mensen bijkomen die het toilet gebruiken en Willemsoord is al gewend aan zo’n 1500 tot 2000 mensen die bij een volle Kampanje de toiletten bezoeken, mag dit geen probleem zijn”, aldus het college. “Daarbij waren vroeger alle bedrijven op het systeem aangesloten en ook Buitenveld. Die zijn er allemaal niet meer.”

Door een adviesbureau worden tekeningen ten aanzien van het rioolstelsel opgevraagd en op het moment dat het plan qua inrichting en personele bezetting van het stadhuis gereed is, kan de capaciteit van het rioolstelsel op basis van deze gegevens beoordeeld worden. “Wellicht moet in de toekomst de capaciteit worden vergroot, maar die afweging vindt plaats bij de uitwerking van de plannen.”

19 REACTIES

 1. D66 moet toch via Henk Mosk en Frans Klut weten dat er voldoende rioolcapaciteit is.?
  D66 werkt lekker langs mekaar heen. Een partij in verval.

 2. Lekker (ON) duidelijk antwoord, het rioolstelsel is voldoende. Maar het wordt pas opgevraagd ,als het qua plan qua inrichting en personele bezetting van het stadhuis bekend zijn . En, D66 is niet alleen in verval , het zit ook niet helemaal tof bij het gemeente bestuur. Dit soort zaken , zoek je uit VOOR dat de plannen gemaakt worden , en niet er na !!. Pas dan , weet je waar je aan toe bent. Straks zit het wel verkeerd, en dan zit je met een enorm kosten verhogend plaatje.

 3. gelukkig genoeg capaciteit
  dat komt goed uit. er is nu, en straks met het stadhuis genoeg “shit” aanwezig op WO dat door het stelsel mag worden weggespoeld.

  • En als het riool niet genoeg capaciteit heeft , dan hebben ze nog altijd de overstort. Dan komt de gemeentelijke shit in het kanaal terecht. Ook niet erg , daar de gemeente daar toch zelf al van alles in donderd.

 4. waar betalen we die 400 ambtenaren eigenlijk voor, er is niet voldoende werk voor 400 ambtenaren in een gemeente van maar 56000 inwoners? allemaal gecreëerde functies, daar kun je met minder dan de helft mee weg, tijd voor grote reorganisatie cq saneringsronden Jeroen, kun je geld besparen en dit weer in (verkeers)veiligheid en onderhoud / vernieuwing steken zonder de burger weer met de rekening te laten opdraaien

 5. Vraag mij af of ze bij de Gemeente nog weten dat niet alleen Willemsoord maar ook de Koninklijke Marine gebruik maakt van hetzelfde riool, evenals de bedrijven op Fort Harssens. Er is maar een aansluiting naar het riool van de gemeente en die is op Willemsoord. (ter hoogte van dansschool Rik Niks) Deze grote rioolpomp is altijd onderhouden door Defensie. De directeur van Willemsoord kan hier natuurlijkalles over uitleggen.

 6. Peter, blij weer wat van je te horen. Vind het ook wel erg veel, 400 ambtenaren op 56000 inwoners.
  Ben wel benieuwd naar het aantal fte’s. Dat zijn er vast geen 400, want dan zou elke ambtenaar ’n full time baan hebben en dat lijkt me niet aannemelijk. Heb je die cijfers ook bij de hand?

 7. Is er weleens aan gedacht, om na te gaan hoe oud dat riool is en hoe de conditie van het geheel is ? Controleer dat eerst eens , voordat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Persoonlijk , vind ik dit een kwestie van eerst zekerheid , voordat er volgende kostbare stappen ondernomen worden.

  • zo werkt het niet bij de gemeente Den Helder, daar kijken ze liever achteraf een koe in de kont

 8. Maar Peter, hoe zit het eigenlijk met de afvoercapaciteit van jouw riool? Je stort namelijk dagelijks ’n flinke hoeveelheid stront uit over met name die luie ambtenaren, het college, de burrie. Ben je niet bang dat de boel ’n keer verstopt raakt?

  • en als jij in een andere reactie op een groen huis de hele ambtenarij corrupt noemt is dat wel heel normaal, mr. meter met twee maten . . . daarnaast betuigd het benoemen van de burgemeester met burrie van geen respect

 9. peter, ik heb geen corruptie-oordeel geveld over de hele ambtenarij. het ging over ’n paar fraudegevoelige mannen uit de beroepsgroep. en burrie vind ik veel sympathieker klinken dan burgemeester. m’n pa was directeur van ’n tuinbouwschool. het hele dorp noemde hem ‘meester smit’.
  enne… betuigt, niet betuigd.

 10. Heerlijk gevoel, Peter! Heb ik m’n hele leven van gedroomd.

  … en dan weer ‘getuigt’ in plaats van ‘betuigt’. Dan is ’t helemaal correct.

 11. Wat een gezeur … het stadhuis komt er echt niet, dus voldoende capaciteit …

  • coffeeshop zou ook niet naast Bo-rent komen en wat staat er in de krant? Scholte zou ook niet weg hoeven, en wat is er gebeurt? nog even doorgaan? als de gemeente Den Helder het in de bol heeft drammen ze het echt wel door, de burger is een irritant aanhangsel en alleen nuttig om uit te persen maar verder wel smoel houden. . .

 12. Sorry Peter dat doordrammen van de gemeente en vrienden is aan de burger om te stoppen: de Belangenvereniging Visbuurt DH heeft de voorgenomen plaatsing van een Coffeeshop op de Zuidstraat wel voorkomen. Hier beten zowel het College als wel woningstichting en Zeestad gezamenlijk in het zand. Het kan dus wel zeker! En dat terwijl de bewoners geconfronteerd werden met kant en klare bouwplannen etc. in een veel verder stadium dan nu het geval is.

  • niet helemaal mee eens Cees, de gemeente heeft geleerd van de vorige keer, ezel en steen, toen zoals je zegt waren en presentaties met (bouw)plannen, meerdere informatie bijeenkomsten, en het werd behandeld in de raadsvergadering, over de verhuizing naar het pand van Nelis is er bijna geen ruchtbaarheid aan gegeven zodat er geen grote groepen bewoners opstaan voor een antigeluid, stiekem er door gesluisd. . .

 13. Peter het ging mij over het bluffen! van de gemeente, die notabene tegen omwonenden vertelden dat er niets meer aan te doen viel. Dezelfde taktiek voeren ze nu ook met het stadhuis op de ORW terwijl er nog niets vast staat. Wat er wel besloten is kan net zo makkelijk weer weggegooid geld blijken te zijn! Naar ik hoorde hebben andere omwonenden van toekomstige coffeeshops niet bij de BVV geïnformeerd naar hun succesvolle aanpak. Gemiste kans?

Comments are closed.