Zo vervang je de bougies van je auto

0

Als de motor van je auto niet goed loopt en regelmatig stottert dan zul je eerst kijken naar de bougies, want dit onderdeel veroorzaakt dergelijke symptomen wanneer het vervangen moet worden. Hoe je de bougies kunt vervangen lees je hieronder.

Nadat je bougies hebt gekocht op www.auto-onderdelenexpert.nl kun je beginnen met de vervanging. Allereerst moet je ze lokaliseren in de motorruimte. Dit kun je doen door het handboek erbij te pakken, want hier staat de positie in. Vervolgens draai je de oude bougies los, wat je gedeeltelijk met een sleutel en met je hand kunt doen. Nadat dit gelukt is kun je de nieuwe bougies met de hand losjes in het bijbehorende schroefdraadgat draaien.

De nieuwe bougies zitten dus nu losjes in de gaten, maar voordat je ze daadwerkelijk kunt gebruiken moeten ze nog goed aangedraaid worden. Dit kan gedaan worden met een momentsleutel. Gelukt? Steek dan de bougiestekker er weer in. Ook mag je het deksel of de kap er weer op plaatsen. Vervolgens is het tijd om te testen of de vervanging gelukt is. Dit doe je door de motorkap open te laten maar de motor wel te starten. Geef een paar keer gas en kijk hoe de bougies reageren. Loopt alles goed? Dan heb je het klusje geklaard!