15 augustus herdenking Den Helder (video)

23

Den Helder – Bij het monument “Voor hen die vielen”, aan de Middenweg in Den Helder, vond zaterdagochtend de jaarlijkse 15 augustus herdenking plaats. Vanwege corona dit keer soberder van opzet, met minder aanwezigen, maar desalniettemin wel op een mooie en waardige wijze. Johan Moens, voorzitter van de Stichting 15 augustus herdenking Den Helder, was blij verrast met de toch nog heel behoorlijke opkomst.

Een deel van de aanwezigen was minder blij met het feit dat de toegangswegen naar de rotonde De Vijfsprong niet waren afgezet. Iets wat wel was aangekondigd door de gemeente en in voorgaande jaren ook gebruikelijk was. Het gevolg was dat het verkeer tijdens de herdenking gewoon voorbijreed, alleen tijdens de 1 minuut stilte wisten twee verkeersregelaars de auto’s te doen stoppen.

23 REACTIES

  • Herdenken van mensen die daar het leven hebben gelaten.Voor het geval je drie hersencellen dit nog niet hebben geregistreerd.Afschaffen die Mandy Seikstra !

  • Ik mag hopen dat je preventief gesteriliseerd bent. Mensen met het denkvermogen van een amoebe verdienen het niet om nageslacht te krijgen.

  • Durf het bijna niet te vragen, maar heeft u soms een bepaalde haarkleur waar sommige van durven zeggen dat vrouwen met deze kleur niet zo slim over komen?

   • Dit is nu de reden om dit circus af te schaffen de bovenstaande neo fascisische uitingen, van mensen die weer niks hebben geleerd en hun medemens een amoebe noemen, om geslacht, haarkleur, hoeveelheid hersencellen. willen steriliseren. Het begin van de treinen naar Auschwitz, waar eens is gezegd, ‘nooit weer’…. Nu het begin is er, De intolerantie is er, Het wegkijken is er….De held uithangen bij een levenloos monument is er. Het leggen van steentjes voor wegevoerde mensen is er….. Het hellend vlak is er…

    • Het is juist van belang om dit soort herdenkingen in het leven te houden om de mensen te laten beseffen, op scholen is er geen aandacht meer voor, tv kijkt bijna niemand meer, ik vind het juist enorm slordig dat de gemeente het verkeer niet normaal heeft kunnen regelen en dat de pleinvreesburgemeester Nobel niet te zien is dus wasrschijnlijk ook niet eens het fatsoen heeft kunnen opbrengen om bij z’n rotary borrel weg te gaan voor zo iets belangrijks waar Willem Alexander zelfs voor van vakantie terugkwam, daarnaast door dit soort herdenkingen een theater of circus te noemen toon je zelf ook al bar weinig respect

     • 1. Ik vraag me af, waarom na bijna een jaar na het opstappen van Schuiling, nog steeds geen burgemeester is benoemd. waarom word van uit de politiek hier niet op aangedrongen? Waarom word geen profiel opgesteld om de procedure te starten?
      2. Een burgemeester is een benoemde en ongekozen functionaris. Om in WW2 termen te spreken vergelijkbaar met een Ortskommandant.Heeft ook bijna dezelfde bevoegdheden. De voorzitter van de veiligheidsregios, de heer Bruls, trekt bijna dictatoriale macht naar zich toe,
      3 gezien de experimenten in Amsterdam en Rotterdam, zou de volgende stap kunnen zijn dat herdenkingen als deze verboden gaan worden, met de bekende argumenten.
      4, Dat de heer Nobel niet op de herdenking aanwezig was, is het verzaken van zijn plicht om burgervader te zijn.
      5. Conclusie: hij zal het niet toegeven, maar is het in feite met me eens. Jammer, hij houd ook niet van onwaarachtig theater…

    • Typisch gevalletje van de linkse kerk die Seikstra.Eerst volkomen respectloos schoppen tegen een herdenking voor gevallenen.En daardoor bepaalde uitspraken over zich afroepen.Vervolgens in de slachtoffer rol kruipen en roepen :zie je wel.Net zo sneu als de stakkers van “black lives matters” en de “anti zwarte Piet” en de rest van al die jankers.Even vergeten dat dankzij de mensen die we hier herdenken “de treinen naar het Oosten”niet meer rijden.
     Dus volkomen omdraaien van de feiten.En Seikstra mag zeker blij zijn dat die tijd achter ons ligt : mensen met 3 hersencellen en domme gevaarlijk uitspraken gingen als eerste.

    • “Mevrouw” Mandy Seinstra u benoemd iedereen die op u reageert als neo fascistisch en dat men citeert uit Volk en Vaderland. Uw reacties lezend bekruipt mij ten aanzien van u het zelfde gevoel.

     • Quote”Durf het bijna niet te vragen, maar heeft u soms een bepaalde haarkleur waar sommige van durven zeggen dat vrouwen met deze kleur niet zo slim over komen?”endquote.
      Vind u uw reactie niet denigrerend t.a.v. vrouwen? Heeft u de ‘Spelregels gelezen, Jantje? Ik benoem deze reacties Sexistisch!

     • Hannie Schaft –Het Meisje met het Rode Haar- kwam in verzet tegen onderdrukking door anderen. Zij is een inspiratiebron voor ieder die opkomt voor vrijheid.

 1. Geen Nobel, geen Seinstra , geen RB, etc, alleen roeptoeters vanaf de zijkant, die dat in vrijheid mogen en kunnen doen vanwege de inzet van onze verzetshelden in het verleden.

 2. Ik vraag me af hoe chronologie in de reacties wordt gelezen. Persoonlijk vind ik het van zeer bedenkelijk niveau. Wat jammer dat er “misbruik” wordt gemaakt van de mogelijkheid (het recht) om ongenuanceerd te raaskallen. Dat hebben Hen die vielen toch mooi, ten koste van enorm verdriet, voor ons verdiend.

  Ongenuanceerd, invullingen, veronderstellingen, niet onderbouwde frases, hypotheses; het zijn slechts woorden die bij me opkomen. Wat jammer.

  @Mandy, ik ben Hbo geschoold en werkzaam. Ik lees uw reacties aandachtig. Ik probeer me in uw argumentatie in te leven. Maar ik begrijp u niet. Het zou mooi zijn wanneer u een standpunt concreter onderbouwd. Ik wil u begrijpen!

 3. Allereerst wil ik de redactie van dit medium complimenteren voor de tolerantie, die zij betrachten.
  @ Ed.er word gesproken over verzetshelden uit de periode 40-45. Je zou ook Egmond en Hoorne uit de 80 jarige oorlog als verzetshelden kunnen beschouwen. Mijn verzet tegen de fixatie van het verzet tot de periode 40-45 is de reden tot mijn ‘raaskallen’ tegen het verafgoden van verzetshelden uit 40-45. Zo iets als jij mag dit zeggen, omdat zij daarvoor gestreden hebben. Dus ‘klep houden”. Stil zijn, in aanbidding zijn. Deze verzetshelden zagen ook dat er iets niet klopte in de jaren 30 tot 45. Nu in 2020 zijn er zaken die ook niet kloppen. Het is uw goedrecht om het te ontkennen. weg te kijken. Maanden geleden heb ik voorspeld dat er oproer zou komen. HaHaHa. Complotdenken. Kijk in Den Haag en Berlijn. Ontken het net als de mainstream media. Vergelijkbaar met de uitspraak van Hendrik Colijn ‘onze minister president eind jaren 30: ‘U kunt rustig slapen” en nu onze minister president Rutte: ‘Blijf thuis”
  Niks thuis blijven, pak de fiets als Hannie Schaft eens deed…

 4. Hanny schaft stapte op de fiets en knalde een land verrader af.Een NSB er,iemand die geloofde in de nieuwe orde.Heden ten dage zijn ze er helaas weer,niet gehersenspoeld door Mussert maar door de linkse kerk.Anti alles !.In een ding geef ik je gelijk:ik hoop dat de oproer door zet,en van mij mag het gezag ook wel een tijdje weg vallen.De rest mag je naar raden.

Comments are closed.