174 km per uur… rijbewijs en auto kwijt

10

Den Helder – Met 174 kilometer per uur reed een 29-jarige man over de N9 langs het dienstvoertuig van Helderse agenten. Gecorrigeerd is dat 168 kilometer per uur, wat inhoudt dat er sprake is van een overschrijding van 88 kilometer per uur.

Daar de man met meer dan 50 kilometer per uur te hard reed, is zijn rijbewijs ingevorderd. Omdat er ook sprake was van een 100 procent overschrijding, is zijn auto in beslag genomen en door een bergingsbedrijf afgesleept. De Officier van justitie gaat beslissen wat er met het voertuig moet gebeuren.

10 REACTIES

  1. Helaas en ter ergenis van onze Peter is dit wettelijk gezien niet mogelijk.Maar dat weet hij zelf ook wel.
    Wederom een loze kreet.

  2. Geef het aan iemand die niet veel te besteden heeft i.p.v de pers en dat de auto vernietigd wordt, dat zou zonde zijn

    • te riskant, en wie zou moeten beslissen aan wie de auto dan gegeven wordt?
      daar krijg je rare toestanden van, en het is niet zonde, er zijn zat van dat soort auto’s, eentje meer of minder maakt niet uit, nee hoor gewoon in de pers, hopen dat de oud eigenaar hem op afbetaling heeft en dat hij er nog jaren aan vast zit, misschien leert hij het dan eens

  3. Helemaal met” frdrk 12 augustus 2020 At 09:02 ” eens, maar alleen veilen. De auto kan hier niets aan doen. Tevens rijbewijs definitief invorderen, dus nooit meer terug en ook geen enkele mogelijkheid om een nieuw vervoersbewijs voor wat dan ook te kunnen halen. Verplaatst zich maar met de fiets of het OV.

Comments are closed.