180 Klanten op openingsdag corona teststraat Den Helder

19

Den Helder – Aan de Handelskade in Den Helder is maandagochtend een nieuwe teststraat van de GGD Noord-Holland Noord geopend. Na Alkmaar, Zwaag en Texel is dit de vierde locatie. Zoals het er nu voor staat, is de dekking daarmee voor de GGD compleet.

“We wilden dit heel graag”, vertelt wethouder Tjitske Biersteker van de gemeente Den Helder. “We hebben hier best veel toeristen en natuurlijk veel defensiemedewerkers. Je wilt dat iedereen in de gelegenheid is om zich te laten testen. Het was natuurlijk best een opgave om zoveel mensen vrij te maken door de GGD, we zijn blij dat het nu gelukt is.”

“We hebben hier twee testlijnen en kunnen hier elke dag 240 mensen testen”, legt Anne van Doorn van de GGD Noord-Holland Noord uit. ” Zij kunnen zich 24 uur van te voren aanmelden via de telefoon of internet. Voor de eerste dag hebben 180 mensen zich aangemeld. Je merkt dat de behoefte er is.”

Auto
Om 9.00 uur stroomde de oprijlaan richting de twee posten langzaam aan vol. “We verzoeken mensen zoveel mogelijk met de auto te komen”, zegt Van Doorn. Stuk voor stuk krijgen de bezoekers te horen bij welke post zij zich kunnen laten testen. Dat gebeurt overdekt. “Dat was één van de voorwaardes voor de locatie”, zegt wethouder Biersteker. “En we hebben nu twee lijnen dus we kunnen flink wat mensen verwerken zo.”
Geen andere locaties

De nieuwe locatie in Den Helder is voor het noorden van de provincie voorlopig de laatste die wordt geopend. “Op dit moment staan er geen andere nieuwe locaties op de planning”, zegt Anneke van Doorn daarover., “Het is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Hoe het verloop van de crisis gaat, maar voorlopig hebben we nu dus vier locaties.”

19 REACTIES

 1. Welke crisis? En wat heb je aan testen als de PCR test waarmee getest wordt hoogst onbetrouwbaar is?

  • juist, die schapen moeten even bijgepraat worden……… de uitvinder van de test vindt het niet geschikt voor een RNA-virus

 2. Biersteker propageert een test circuit waarvan geheel onduidelijk is wat er in feite wordt getest en wat de betekenis van het test resultaat is. Feitenlijk is dit kwaadaardig.

 3. De PCR test rammelt aan alle kanten. Ach weer een stukje invulling van het industrieterrein. Met het wegtreiteren van MKB, boeren en horeca, komt er nog veel meer vrij voor dit soort ongein

  • …. kun jij niet gewoon een baan gaan zoeken i.p.v. de hele dag te zeuren en te reageren op bijna ieder bericht ?
   pffffffffff

   • een baan zoeken? in een land waar de bedrijven bij bosjes omvallen, waar de werkloosheid schrikbarend steigt, door deze corona ongein?

    • zolang bijvoorbeeld de agrarische sector de Oost-Europeaanse arbeidsmigranten nog bij bosjes binnen haalt is er dus werk genoeg, is een stijgende werkloosheid helemaal niet nodig en kun je daar morgen al aan de slag. . .

     • nee hoor helemaal niet, een normaal betaalde baan bij de boer, daar is nog niemand slechter van geworden, maar jij zal wel weer zo’n verwend nest zijn waarvoor alles te min is en overal slavernij verleden in ziet. . .

    • aha… dus schoppen en zeiken tegen dit land en systeem .. maar wel iedere maand uit dezelfde pot / systeem een uitkering aannemen. ook links stemmen zeker ?
     tsja………. laat ook maar. dat soort is de tijd niet eens waard om aandacht aan te besteden.

Comments are closed.