Killian van den Langenbergh naar de Suns

0

Den Helder – De twee meter lange schutter Killian van den Langenbergh is de volgende toevoeging aan de selectie van de Den Helder Suns. Dat heeft de Helderse basketbalclub dit weekend bekendgemaakt.

Reeds vorig jaar was er een sportieve flirt met de nu 22-jarige Van den Langenbergh, maar toen bleek de puzzel voor hem niet passend in verband met zijn privésituatie. Vervolgens tekende hij een overeenkomst met Mons-Hainaut op het hoogste niveau in België, maar daar kwam hij door met name de buitenlandse concurrentie nauwelijks aan bod en maakte hij vooral veel minuten in het ontwikkelingsteam dat op een lager niveau acteert.

“Bij Mons-Hainaut trainde ik op een heel hoog niveau tweemaal dagelijks maar was de concurrentie moordend. Ik maakte mijn minuten derhalve in de tweede ploeg en dat ging mij goed af. Den Helder SUNS kwam deze zomer andermaal bij mij terug en was het privé ook goed in te vullen. Voor mijn ontwikkeling is de Dutch Basketball League een ideale stap, de transfer van Thibault heeft mij dat inzicht zeker gegeven.”

Makkelijke keuze
De Antwerpenaar, die zijn opleiding genoot bij topclub Antwerp Giants, vervolgt: “De overstap van België naar Den Helder was op zich een gemakkelijke keuze. Vorig jaar was deze optie er ook. Ik heb verdere toekomstplannen met mijn huidige vriendin en samenwonen in Den Helder was toen niet mogelijk. Nu dit goed geregeld is, zien mijn vriendin en ik het volledig zitten naar Den Helder te verhuizen. Het plaatje klopt en toen ik begin juli kwam testen, voelde ik mij meteen thuis. Waar ik als speler naar zoek, is een goeie band met de mensen rondom mij. Met dit team en onder hoofdcoach Peter Van Noord gaat dit zeker lukken.”