Kinderrommelmarkt en gebakken vis bij De Kroft

0

Den Helder – Buurthuis de Kroft, aan de Hortensiastraat in Nieuw Den Helder, hield zaterdag een middag voor de jeugd. Er is geen Jevak dus organiseert het bestuur zelf jeugdactiviteiten. Dit keer een kinderrommelmarkt en het was genieten van een gebakken visje.

Dave Bruin is een van de 37 vrijwilligers waar het buurthuis op steunt. Hij stond deze middag achter de bakpan waarin de door Bert de Groot geleverde visjes werden gebakken. Binnen verzorgde Alma Jongepier de taken achter de bar. Marion Petersson was actief met de organisatie van diverse activiteiten. Zij legt uit dat ze vooral voor de minima activiteiten proberen te organiseren die niet te veel of helemaal niets kosten.

Voor de jeugd wordt naast de rommelmarkten ook aan knutselmiddagen, speurtochten, waterpret en vogelhuisjes bouwen gedaan. Voor de groten is er elke maandag klaverjassen en worden op andere dagen darten, karaoke, barbecue en bingoavonden gehouden. Erg blij zijn de bestuursleden met de bijdragen die diverse Helderse ondernemers leveren. Deze middag is het vis en ijsjes, een andere keer is het patat. Er wordt ook een potje opgebouwd om voor de kinderen een leuke uitje te kunnen organiseren.

Burgemeester
Burgemeester Jeroen Nobel kwam hoogst persoonlijk even poolshoogte nemen bij het buurthuis. Zo werd hij door voorzitter Patrick Tames en Meindert Hoep rondgeleid door het gebouw en over het terrein. Beide mannen maakten optimaal gebruik van de gelegenheid de burgervader het reilen en zeilen van het buurthuis uit te leggen. Vol trots toonden zij onder meer de nieuwe barbecue die net afgeleverd is door John van der Meijden. Aan de hand van wat foto’s liet hij zien hoe de BBQ er uiteindelijk, compleet met luifel, uit ziet. De materialen die hij heeft gebruikt zijn grotendeels gerecycled.

Naast de grote ruimte waar de kinderrommelmarkt plaatsvond werd ook het café getoond waar wekelijks gedart wordt. Meindert Hoep onderstreept nog even de mogelijkheid om een verjaardag te vieren in het café. Burgemeester Nobel nam met grote belangstelling kennis van alle informatie die de enthousiaste bestuursleden hem gaven. In september bestaat de Kroft 40 jaar. De burgemeester bedankte de heren hartelijk voor de uitleg en ziet uit naar de uitnodiging voor het jubileum.