Man die kinderen uit zee wilde redden overleden

0

Julianadorp – De man die zondagmiddag in zee werd vermist nabij Julianadorp, is later op de middag aangespoeld op het strand van Julianadorp. Even na 22.00 uur zondagavond kwam het droevige nieuws dat de man, 37 jaar en van Poolse afkomst, is overleden.

Nadat de man was aangespoeld begon de KNRM met reanimatie. Daarna is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man wilde eerder drie kinderen uit het water redden, maar werd daarna zelf niet meer gezien. De kinderen die de man wilde redden, zijn allemaal in veiligheid. Bij de zoekactie werden meerdere reddingsboten, een helikopter en een vliegtuig van de kustwacht gebruikt.

Momenteel is er nog steeds sprake van een sterke muistroom in zee nabij Julianadorp, meldt de KNRM aan NH Nieuws. Het is volgens de woordvoerder van de kustwacht aannemelijk dat de drie kinderen die de man wilde redden in een muistroom terecht waren gekomen. Preventief houdt de KNRM nu twee reddingsboten in de buurt van de muistroom op het water.