Mega Modder Monster Challenge op de ijsbaan

0

Den Helder – De Mega Modder Monster (MMM) Challenge kreeg onlangs goed nieuws, dit evenement gaat door. De vergunning is inmiddels binnen en op 28 en 29 augustus is het zover. Net als vorig jaar vindt de MMM plaats op de ijsbaan aan het Nieuwland 2 (achter het Heersdiep). Met haar maar liefst 544 meter zorgt deze baan voor een mega uitdaging.

De organisatie heeft een uitgebreid draaiboek ingeleverd bij de gemeente en na toetsing is geconstateerd dat ze de veiligheid voldoende kunnen waarborgen. De organisatie houdt zich aan de regelgeving vanuit het RIVM en draagt zorg voor een veilig 1,5 meter startvak, kijkplekken voor publiek en gefaseerde toegang. Dit jaar geen horeca, maar wel voldoende water vrij verkrijgbaar! De baan is enorm groot en de verspreiding van deelnemers op de baan gebeurt snel. Het terrein biedt enorm veel ruimte voor bezoekers om mensen aan te moedigen op 1,5 meter afstand.

Jong en oud kan deelnemen aan deze uitdaging. 4- en 5-jarigen mogen onder begeleiding van een ouder de baan over en kinderen van 6 jaar en ouder kunnen zelfstandig op weg naar de finish. “Ook dit jaar bieden we weer ruime mogelijkheid voor volwassenen deze ultra sportieve challenge aan te gaan”, laat de organisatie weten.

Vrijdag 28 augustus
Deze dag staat in het teken van volwassenen. Van 16.00 tot 21.00 uur zijn tickets te koop voor diverse tijdsvakken. Wie een ticket koopt mag een uur op de baan. “Dus haal je de finish eerder dan ga je gewoon nog een keer. Maar geloof ons: dat is niet voor iedereen weggelegd, want het halen van de finish is een serieuze uitdaging.”

Ook is er deze dag een DUO-Challenge. Dit jaar geen groepen (ter voorkoming van teveel groepscontact) maar wel een uitdaging voor duo’s. Alleen bij de DUO-Challenge worden tijden genoteerd en zijn er mooie prijzen te winnen. Niet alleen voor de snelsten, maar ook voor het meest origineel verklede duo. Altijd prijs voor degenen die een ei veilig over de finish brengen.

Zaterdag 29 augustus
Kinderen en jongeren kunnen op zaterdag 29 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur over de langste stormbaan ter wereld. Haal je de finish? Dan krijg je een mooie medaille. Koop een ticket voor een tijdslot van een uur en ga zo vaak een rondje als je wil en vooral kan. Na het kopen van een ticket volgt meer informatie via de mail. Vanaf 16.00 uur is het weer tijd voor volwassenen. Vanaf dat moment weer solo en als duo over de baan. Ook op zaterdag zijn met de DUO-Challenge mooie prijzen te winnen!

Koop tickets en lees de spelregels op www.mmmchallenge.nl.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.