PVV: postuum onderscheiding voor Poolse redder

16

Den Helder – De 37-jarige Pool die zondag het leven liet bij het redden van drie kinderen uit zee, dient postuum een Helderse onderscheiding te krijgen. “Zodat zijn heldendaad nooit vergeten wordt”, aldus fractievoorzitter Vincent van den Born van de PVV.

In een brief aan het college oppert de PVV dit, maar gaat verder ook in op het ontbreken van waarschuwingsborden op het strand voor gevaarlijke stromingen. Die moeten er zo snel mogelijk komen. Niet alleen bij de toegang tot het strand, maar ook bij elke pier. “En niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits en Engels”, aldus Van den Born.

Het verhaal dat een inwoner (maandag in het NHD, red.) het probleem van de ontbrekende borden al eerder in een overleg met de Helderse wethouder Heleen Keur en de Stichting Strandexploitatie Noordkop op tafel heeft gelegd en toen niet serieus werd genomen, heeft de PVV geschokt. De bewoner van Julianadorp zegt ‘weggehoond’ te zijn met de mededeling “dat ze het lelijk vonden”. De fractie vraagt om een gespreksverslag van de ontmoeting tussen de betreffende bewoner, wethouder Keur en Stichting Strandexploitatie Noordkop.

16 REACTIES

 1. Prima idee
  Is er al een crowdfund voor zn nabestaande?
  Zou mijn waardering ook op die manier willen laten blijken

 2. zal die Pino die we nu als zogenaamde burgemeester hebben wel weer op tegen zijn, empathisch vermogen als dat van een banaan net zo als die burgemeester van Oss, waardeloos volk en zeker niet bezig voor de bevolking maar ikke ikke ikke . . .

  • als je niks zinnigers weet te melden,doe het dan niet,word een beetje moe van je domme gezwets

   • dan lees je het toch niet flapdrol, valt me wel op dat jouw reacties alleen over de anderen gaan die reageren en ooit eens over het onderwerp zelf, lever eens een bijdrage aan waar we wat aan hebben in plaats van allen maar een beetje sneu commentaar op anderen te hebben

    • Nee hoor ,gaat alleen over jou : jij hebt overal commentaar op en dat gaat ook bijna nooit over het onderwerp zelf,lees je eigen commentaar hier maar eens terug.
     Zoek een baan of zo .mafklapper

     • zou je zelf niet eens gaan werken en eens in je nutteloze leven iets aan deze maatschappij teruggeven, subsidieslurpende klaploper

 3. Deze held verdient zeker alle waardering en bewondering en medeleven voor zijn nabestaanden. Een gezin met 3 jonge kinderen zal het -zeker in Polen- niet makkelijk hebben. Wellicht kan de burgemeester contact opnemen met de werkgever van de overledene om nadere informatie en wellicht een bankrekeningnummer om voor het gezin gelden bijeen te brengen. Ik zal zeker meedoen..De werkgever is de firma van Haaster, ik meen in Callantsoog maar dat is nader te informeren……

  • die vent die zich burgemeester durft te noemen wil helemaal niets, zit er alleen om z’n eigen zakken te vullen

Comments are closed.