Snoeibeurt voor Donkere Duinen

0

Den Helder – In de Donkere Duinen wordt vanaf maandag 17 augustus druk gewerkt: bomen langs de hoofdpaden krijgen een snoeibeurt, dode bomen worden weggezaagd.

Bezoekers hebben op zich geen last van de werkzaamheden, zo laat de gemeente weten. “We werken met elektrisch gereedschap. Van geluidsoverlast voor de dieren en de bezoekers is zo goed als geen sprake. Voor uw veiligheid worden van tijd tot tijd paden afgesloten. Hier staan altijd verkeersregelaars bij.”

Dode bomen die niet direct gevaar opleveren blijven staan. Zo kunnen bijvoorbeeld spechten er voedsel zoeken en broeden. Het hout dat vrijkomt blijft zoveel mogelijk in het bos achter. Vorige zomer is al een start gemaakt met dit onderhoud. De werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag.

Na het snoeiwerk in het bos gaat de snoeischaar nog in het groen langs het fietspad achter de Streepjesberg.