Tesfu loopt baanrecord

1

Den Helder – Op de atletiekbaan van SAV in Grootebroek verbeterde Filmon Tesfu van SV Sportlust vrijdagavond het baanrecord op de 1500 meter.

Ondanks de wind werd er snel gestart, waarbij een haas het tempo maakte. Deze liet zich halverwege naar achteren zakken en stapte uit, waardoor een gaatje ontstond waarbij Gianluca Assorgia onvoordelig op kop van een achtervolgende groep kwam te lopen. Tesfu kwam uiteindelijk als eerste in een tijd van 3:53,37 over de finish en verbeterde het baanrecord met ongeveer acht seconden. Ook clubgenoot Assorgia, die vijfde werd in 3:59,34, finishte binnen de tijd van het oude baanrecord.

Op de 200 meter liep Tom Donker eerder op de avond een clubrecord bij de Junioren B in 26,79.

1 REACTIE

  1. Alle respect voor Tesfu, hoe hij de medesporters passeert op 1,5 meter afstand zonder mondkapje

Comments are closed.