Uitdagend nieuw seizoen voor wedstrijdzwemmers Zeemacht

0

Den Helder – Sinds een paar weken zijn de trainingen weer begonnen voor de wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht. Vanwege de coronabeperkingen zal het dit seizoen een uitdaging worden om de reguliere kalender aan zwemwedstrijden te kunnen plaatsvinden. Niettemin is het voor de zwemmers zaak om de conditie op te bouwen richting de belangrijke wedstrijden zoals de competitie en verschillende kampioenschappen.

Wederom heeft de KNZB dit jaar de wedstrijdkalender en wedstrijdformats aangepast. Door een grote reorganisatie van de zwemcompetitie komt de afdeling wedstrijdzwemmen van MSV Zeemacht nu uit in de A-klasse van de Regio Midwest. Deze klasse bevindt zich direct onder de landelijke Ere- en Eerste divisie. Doel zal dit jaar zijn om een stevige plek in de middenmoot te veroveren.

Voor de topzwemmers binnen Zeemacht is het vizier gericht op Noord-Hollandse en Nederlandse kampioenschappen. Vanwege corona zullen deze wedstrijden waarschijnlijk een kleinere deelnemersveld hebben dan normaal en dus mogelijke strengere limieten om aan mee te doen. Voor de succesvolle Masters van Zeemacht, die vorig jaar NK medailles en Nederlandse records zwommen, zal het door de coronabeperkingen ook een uitdagend jaar worden. Vele masterwedstrijden en de Nederlandse Masters Kampioenschappen staan organisatorisch voor een uitdaging vanwege de afstandsbeperkingen.

Vanwege de goede faciliteiten van het wedstrijdbad van Aquacentrum Den Helder zal MSV Zeemacht proberen dit jaar een aantal regionale wedstrijden naar zich toe te trekken. Als eerste zal zondag 30 augustus de clubkampioenschappen worden afgewerkt volgens de nieuwe corona wedstrijdprotocollen. Daarna staat op zondag 18 oktober de Juttercup op het programma, een van de grootste jeugdzwemwedstrijden in Noord-Holland. Toegang tot deze wedstrijden is helaas zeer beperkt en kan alleen via reservering. De wedstrijden zijn nu wel live te volgen via Livetiming op de website van MSV zeemacht (www.zeemacht.nl/afdelingen/wedstrijdzwemmen/livetiming) waarbij uitslagen vrijwel direct na de race worden geplaatst.