Vele meldingen van wateroverlast

6

Den Helder – Dat frist lekker op, zo’n buitje! Den Helder en Julianadorp werden maandag aan het eind van de middag verrast door een flinke regenbui, inclusief hagel en onweer. Op sommige wegen was het zicht plots tot vrijwel nul gereduceerd, waardoor heel wat automobilisten heel verstandig het voertuig even aan de kant zetten.

Ook de brandweer kreeg veel meldingen van wateroverlast. Ondergelopen straten, huizen en zelfs in winkelcentrum Schooten Plaza moest de boel worden leeggepompt. School 7 sloot de deuren, omdat ook de bibliotheek kampte met een overstroming. In korte tijd vielen er in de regio vele millimeters neerslag. Het leverde in elk geval een aantal ‘mooie’ plaatjes op!

6 REACTIES

 1. Beste Ronald,
  Had je misschien een borrel op toen je dit stuk schreef? Gelet op het leed dat deze regelrechte WOLKBREUK velen bezorgde, is het voor hen kwetsend te schrijven ‘lekker zo’n buitje’. In drie kwartier tijd viel er 48 mm. regen vermengd met hagel, waarvan 42 mm. in een half uur. Het was bedroevend te zien hoe automobilisten heel asociaal met de maximum toegestane snelheid door de ondergelopen straten reden en door de daardoor ontstane golven onnodig extra leed bij omwonenden veroorzaakten.
  Wolkbreuken als deze gaan we de komende jaren vaker krijgen.
  Peter Cruijff, klimaatanalist.

  • Wat een onodige reactie. Voor vele kinderen en jongeren was er ook een hoop plezier.

   Naast klimaatanalist ben je vast ook beroeps pesimist

 2. Hmmm, laat wel zien waar de prioriteiten liggen van het gemeente bestuur. De burger mag met have en goed , bij de eerste de beste stevige regenbui verzuipen , maar de bouw van een totaal overbodig en geld verslindend nieuw stadhuis op een dubieuze plaats , heeft voorrang.

 3. Goh, zo kan elk nieuwsbericht in verband worden gebracht met de bouw van het nieuwe stadhuis. Trouwens, het schiet al lekker op met de verbouwing van het voormalig museum Scholte…….

Comments are closed.