Verdachte overval Aldi gepakt op Texel

4

Texel – Voortvluchtig tbs’er Henk E., die onder meer wordt verdacht van een overval op de Aldi in Den Helder, is woensdagmiddag aangehouden op Texel. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat aan NH Nieuws weten dat dat is gebeurd ‘na een tip van een Texelaar’.

Waar op het eiland E. is aangehouden is nog niet bekendgemaakt, al laat de woordvoerder wel weten dat de arrestatie rustig is verlopen. Dinsdag werd bekend dat de politie E. verdenkt van de overval op de Aldi in winkelcentrum Schooten Plaza in Den Helder. Via Opsporing Verzocht kwam naar buiten dat E. de afgelopen weken niet alleen in Zeeland, maar ook op Texel en in Den Helder was gezien.

E. onttrok zich op 4 juli aan zijn tbs-behandeling in een kliniek in Rotterdam. Hij pleegde dat zelfde weekend een inbraak in Zeeland, werd betrapt, maar wist te ontkomen. Op 27 juli werd hij op station Rotterdam Centraal gezien.

Treintje politieauto’s
Eerder op de dag werd op meerdere plekken in Noord-Holland al een treintje onopvallende politieauto’s waargenomen. Die reden met hoge snelheid richting Den Helder, en zijn daar – zo blijkt uit beelden in handen van NH Nieuws – de TESO-ferry opgereden. Omdat het om een lopend opsporingsonderzoek ging, wilde het OM eerder op de dag niet bevestigen dat colonne onderweg was om E. aan te houden.

4 REACTIES

  1. Onopvallend met blauwe zwaailichten en loeiende sirenes. Ik zag ze voorbij stuiven thv Willemsoord

  2. 7 auto’s ! van een arrestatieteam , spijkerbroek en gympies aan en knallen naar Texel, sensatie mannen kom op we moeten 1 man arresteren.

    • We kunnen weer rustig slapen vannacht

      Zo blij dat die snoodaard achter slot en grendel zit 😛

Comments are closed.