Vernieuwd programma Aquacentrum Den Helder

0

Den Helder – Lange tijd heeft Aquacentrum Den Helder door alle Coronamaatregelen noodgedwongen een aangepast programma moeten aanbieden. Met ingang van 1 september wordt het reguliere programma weer hervat en het programma is meteen vernieuwd.

Zo zijn er bij de Aquasporten extra lessen Aquabootcamp, Aquajoggen en Hydrofit gekomen en biedt het zwembad meer momenten aan van het Banenzwemmen. Elke dag is er voortaan de mogelijkheid om banen te komen zwemmen. Ook is een aantal tijden aangepast, op de website staat het aangepaste programma.

Aanmelden voor de Aquasport activiteiten is niet meer noodzakelijk, maar nog wel voor het Banenzwemmen. Verder is het zwembad verplicht alle bezoekers te registeren. Dat kan via de website, de gegevens worden maximaal vier weken bewaard en daarna vernietigd.

“Uiteraard zullen wij alle activiteiten vormgeven en uitvoeren aan de hand van de dan geldende richtlijnen vanuit het RIVM en de zwembadbranche”, laat Age de Jong namens het Aquacentrum weten. “Bij georganiseerde zwemactiviteiten zoals de Aquasporten is er in het water geen afstandsbeperking van kracht. Na de zwemactiviteit, dus direct na het verlaten van het water, geldt de ‘anderhalve meter meter’-norm weer voor volwassenen onderling en van 13- tot 18-jarigen ten opzichte van volwassen.”