Bespaar geld door LED verlichting te installeren op de zaak

0

Het vinden van manieren om de overheadkosten van een bedrijf te verlagen is van groot belang om ervoor te zorgen dat het bedrijf winstgevend kan blijven en kan blijven groeien. Een van de meest efficiënte en kosteneffectieve methoden om de overheadkosten te verlagen is om manieren te vinden hoe je kosten kunnen worden gereduceerd.

Gemiddeld is 40% van alle elektriciteitskosten van een bedrijf afkomstig van de verlichting. Als je de verlichtingskosten dus kunt reduceren kan je als bedrijf een grote kosten reductie realiseren. Door het installeren van LED verlichting kan een bedrijf de elektriciteitskosten verminderen met 40 tot 80%, afhankelijk van de toepassing van de verlichting en de grootte van het bedrijf.

Naast de vermindering in kosten heeft LED verlichting ook het voordeel dat je minder tijd kwijt zult zijn met het vervangen van kapotte verlichting.

De voordelen van het installeren van LED verlichting

LED-verlichting, wat overigens staat voor ‘Light Emitting Diode’, maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen om energiezuinige verlichting voor thuis en op kantoor te produceren.

Naast het reduceren van de elektriciteitskosten biedt LED nog andere fijne voordelen.

  • Kwalitatieve LED-lampen worden niet warm, waardoor er minder airconditioning nodig is om het kantoorgebouw te koelen.
  • Doordat er geen voorschakelapparatuur nodig is, kan je bedrijf met de installatie van LED-verlichting besparen op de onderhoudskosten doordat er geen voorschakelapparaat hoeft te worden vervangen.
  • TL LED-lampen zijn veel gemakkelijker te recyclen dan veelgebruikte TL-buizen die schadelijk kwik bevatten en de regelgeving van de overheid bemoeilijkt het recyclen.
  • LED-buizen kunnen gemakkelijk vervangen worden door TL-buizen die in de meeste commerciële gebouwen worden gebruikt.
  • LED-buizen gaan 3-5 keer langer mee dan traditionele tl-buizen, terwijl ze ook nog eens 50% minder energie verbruiken.
  • De verscheidenheid aan kleuren en verlichtingsmogelijkheden helpt een saai kantoorgebouw te transformeren in een levendige en creatieve omgeving.
  • LED-lampen kunnen ook licht uitstralen in een bepaalde richting waardoor je minder afhankelijk bent van reflectoren die het licht kunnen opvangen.

Of het nu gaat om magazijn LED verlichting, parkeergarageverlichting, kantoren of voor in de horeca, het gebruik van LED-lampen helpt de efficiëntie in elke kantooromgeving te verhogen, met behoud van de veiligheidsnormen.

Investeer gericht in LED

Als je gaat upgraden naar LED verlichting, is het belangrijk om de nieuwste verlichtingsarmaturen te gebruiken. Deze zijn ontworpen voor nieuwe LED lampen, om deze maximale energiezuinigheid te bieden.

Het nadeel dat bij LED verlichting komt kijken is de investering die gedaan moet worden voor de aanschaf van de lampen. LED lampen zijn duurder dan traditionele verlichting, wat een grote investering kan betekenen wanneer je in één keer het hele kantoor of magazijn wilt voorzien van LED lampen.

Echter is de investering in LED vaak binnen enkele jaren reeds weer terugverdient. Voor meer informatie met betrekking tot de investeringskosten en het rendement adviseren wij contact op te nemen met de LED verlichting experts van Letsleds. Zij kunnen je hier meer informatie over geven en denken graag met jouw bedrijf mee, zo kunnen zij onder meer een berekening maken voor het oppervlak van jullie ruimtes.