Breng een kinderboek naar Minibieb Reggestraat

0

Den Helder – Het is woensdag 30 september Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Minibieb Reggestraat doet mee. Zij roepen kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor alle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Minibieb Reggestraat op Reggestraat 44, 1784 XN kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen.

KinderzwerfboekStation
Op Reggestraat 44 staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Daar zijn ook de speciale zwerfstickers te vinden.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl