CDA wil regenboogzebrapad in Th. Rijkersstraat

17

Den Helder – Het CDA wil tijdens de komende raadsvergadering een motie indienen om een regenboogzebrapad te realiseren in de Theodorus Rijkersstraat. Dit moet vooral de verkeersveiligheid in de straat verbeteren.

De omwonenden van de straat vragen al vele jaren aandacht voor de beperkte verkeersveiligheid in deze straat. Er is op dit moment nog geen regenboogzebrapad aanwezig in Den Helder en daar mag wat het CDA betreft verandering in komen. Dit soort zebrapaden zijn ondersteunend aan het feit dat in Den Helder iedereen, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging of seksuele gerichtheid, welkom is.

Mocht de aanleg van een dergelijk zebrapad op deze plek niet mogelijk zijn, dan roept de partij middels de aangekondigde motie op andere maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid van de Theodorus Rijkersstraat kunnen verbeteren en hier de buurtbewoners bij te betrekken. Daarnaast verwacht het CDA dan van het college een voorstel van locaties waar in Den Helder wel een regenboogzebrapad kan worden gerealiseerd.

17 REACTIES

 1. Mag dat wel ? volgens mij, komt een regenboog zebrapad niet eens voor in de verkeers regelementen en tekens. Het is van rechtswege , geen officieel verkeersteken of hulpmiddel.

 2. rare gemeente, een groen huis in de Boatex mag niet maar een fel gekleurd regenboogzebrapad wel?
  zou die mevrouw in de Boatex dan wel haar huis regenboog mogen schilderen?

 3. En hoe zit het met oversteken het is geen officieel goedgekeurde zebrapad…..
  En er zal straks vast iemand bezwaar gaan maken uit bijvoorbeeld een (geloofs) overtuiging, komt er dan voor hen ook een speciaal teken op de weg?
  Persoonlijk vind ik het overdreven gedoe om maar kenbaar te maken dat je welkom bent.

 4. Als er nu eindelijk eens formeel gecontroleerd gaat worden op snelheid met boetes is het zo rustig. Ze rijden hierachter over het asfalt n.b. rustiger dan door deze straat. Vooral Marine, vracht- en werkverkeer!

 5. Voor de Gemeente D-H… ‘in Casu’ voor de VVD en het CDA en… W.S….. telt iedere inwoner méér ……. meer inkomsten.!!! Alles draait om geld…. en op wat voor manier ook te verkrijgen…..

 6. Met al die verschillende kleuren fietspaden in den Helder vallen die gekleurde oversteekplaatsen niet uit de toon.

 7. Merkwaardige club dat CDA. Eerst kiezen ze een partijleider die onze samenleving en onze ouderen naar de knoppen wil helpen en nu een zebrapad om zich af te zetten tegen ins allen die niet aan discriminatie doen ! Welk redelijk denkend mens wil ook maar iets met deze clib van doen hebben ?

 8. • Zebrapaden, met het zwart witte ontwerp lijkend op een zebra werden, voor zover ik heb kunnen nagaan, in 1951 landelijk ingevoerd. Ook in onze gemeente maakte de voetgangers vanaf de jaren hier gebruik van. Helaas is hier niet altijd door verkeersdeelnemers met eerbied aandachtig gebruik van gemaakt en dan doel ik uiteraard niet op het bekende 45 toerenplaatje van Willeke Albert ‘He niet zoenen op het zebrapad’ uit 1962, maar met name de gemotoriseerde verkeersdeelnemers die een voetganger tijdens de overpad letterlijk en figuurlijk voor de sokken reed/rijdt met nare gevolgen van dien. Het idee van het CDA voor gekleurde zebrapaden zie ik het nut niet van in. Nu zullen de meeste verkeersdeelnemers met name fietsers wel niet kleurenblind zijn maar helaas gebeurt het te vaak dat men een de voetganger niet ontziet zoals menigeen niet de rem zet betrapt bij een rood stoplicht. Maar ook om andere reden door het CDA aangegeven zie ik een regenboogzebrapad niet zitten. Om hiermee een gedeelte van de openbare weg aandacht te vragen voor acceptatie van alle mogelijke sexuele geaardheid ontgaat mij. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat dit een ommekeer in onderlinge gedragingen van mensen met betrekking tot sexuele omgang zal betekenen. Invoering sexuele voorlichting en alles wat hiermee samenhangt, vanaf het basisonderwijs als een toegevoegd leervak, lijkt mij interessanter dan een aantal gestreepte kleuren op het wegdek. En tja, wat voor sexuele beleving je hebt bij benadering van een regenboogzebrapad, een ieder is het er wel over eens dat de voetgangers met het erotisch liedje van Willeke Alberti in gedachten, over zoenen op het zebrapad , zich onthouden.

 9. Heb liever dat ze hier gewoon gaan controleren. De sport is om zo hard mogelijk tussen de drempels en bocht te scheuren. De 30km/u wordt structureel overtreden, buurtbewoners zijn echter ook zeker niet heilig hier in! Ga maar is controleren en boetes uitdelen.

  • Handhaving in deze stad is al jaren om te huilen, als je melding maakt van dit soort race praktijken krijg je gewoon antwoorden van dat het niet zo is en of dat het wel meevalt, één grote muppetshow hier met incompetente medewerkers

 10. ik kan maar niet begrijpen,wat seksuele voorkeur te maken kan hebben met een zebrapad.
  uiteindelijk is het prive kwestie.
  die ieder voor zich zelf moet kunnen nemen.
  of zou het te maken kunnen hebben stem gewin,populair gedrag van het lokale cda.

Comments are closed.