Clubrecord Tesfu bij Gouden Spike

0

Den Helder – Filmon Tesfu van SV Sportlust heeft weer een clubrecord te pakken. Bij de zaterdagavond in Leiden gehouden 49e editie van de Gouden Spike zette hij op de 10.000 meter een tijd neer van 29.27,13. Niet alleen goed voor een persoonlijk record, maar dus ook voor een clubrecord.

Onder gunstige weersomstandigheden werden over de hele breedte fantastische prestaties neergezet. Tesfu kwam als twaalfde overall over de finish en verpulverde zijn persoonlijk record met meer dan een minuut. Tesfu kon in een groot deel van de race in een groep aansluiten, terwijl trainingsmaat Gianluca Assorgia wat verder in het veld minder steun kon vinden. Assorgia eindigde in een tijd van 30.24,96 en werd twaalfde op het NK.

Met deze klasseringen konden beide lopers zeer tevreden zijn, want er was een sterk internationaal deelnemersveld, waarbij de Keniaan Nicolas Kipkorir Kimeli een beste wereldjaarprestatie neerzette in 26.58,97. Nederlands kampioen werd de onlangs ook internationaal doorgebroken Mike Foppen in een tijd van 27.59,10, de beste Europese jaartijd.