Gemeente houdt woord: openbare verkoop kunst Rob Scholte

41

Den Helder – De gemeente Den Helder voegt de daad bij het woord. De in beslag genomen kunstcollectie van Rob Scholte wordt, zoals eerder aangekondigd, openbaar verkocht.

De gemeente nodigde Scholte eerder uit met een oplossing te komen voor de openstaande schuld aan de gemeente. Die oplossing is er niet gekomen, laat het college vrijdag weten aan de gemeenteraad. “Nu de schuld nog steeds open staat en de voormalig gebruiker, ondanks onze uitnodiging daartoe, niet zelf met een oplossing is gekomen, hebben wij besloten de kunstcollectie van het voormalig Rob Scholte museum te laten verkopen.”

De executoriale verkoop van de kunstcollectie is inmiddels door de deurwaarder aangezegd. Bva Auctions te Amersfoort zal de kunstcollectie veilen. De opbrengsten van de verkoop zullen naar rato worden verdeeld tussen de openstaande vorderingen van de gemeente en van de advocaten van de voormalig gebruiker die vanwege hun openstaande rekeningen ook beslag op de kunstcollectie hebben gelegd.

41 REACTIES

 1. ben benieuwd of hier animo voor is, ik zou persoonlijk de “kunst” niet willen hebben maar (gelukkig) smaken verschillen 🙂

 2. Dit is het slotakkoord in deze Griekse tragedie.

  De gemeente krijgt een paar stuivers.
  (Weinig animo)

  En meneer Scholte kan de schuldsanering in.

  Dossier gesloten.

  Einde verhaal.

  • Liever niet want in dat geval is Scholte er met 3 jaar van af en krijgt de Helderse burger de rekening gepresenteerd in de vorm van een of ander belasting maatregel.

   • Beste Zus, die rekening die bij u gepresenteerd gaat worden inzake dit dossier, kunt u mij vertellen hoe hoog die is? Hoeft niet exact op de euro nauwkeurig.

     • Lach wat je wil; droeftoeter; maar het is de belastingbetaler die de rekening betaalt.

      uitholling van de zorg.

      parken die niet meer onderhouden worden

      vuilnis dat niet meer opgehaald wordt

      En dat alles voor een ‘kunstenaar’ die letterlijk en figuurlijk geen poot heeft om op te staan.

      Meneer de directeur uit de grote stad. Ik wou dat die graftak daar gebleven was. Want nou kunnen wij het vullis opruimen 😉

      Have a nice fokking day. I’m done with this shit 😛

 3. Gemeente Den Helder, wij doen met velen ons best om Den Helder positief neer te zetten. Ik adviseer jullie dan ook dit dossier van verliezers, positief af te sluiten. Geef Rob zijn kunstwerken terug! Dit levert meer op dan een koude verkoop! Maarten Tromp Den Helder

 4. Goed idee Maarten.
  Nu blijft, gezien de claim van Rob op de gemeente, niet anders voor Rob over dan onmiddellijke beslaglegging op de rekeningen van de gemeente Den Helder! Ben benieuwd of de salarissen dan betaald (kunnen) worden….

 5. Ik hoop dat het nog wat gaat opleveren anders draait uiteindelijk de WOZ betaler voor de schulden van dhr Scholte op.

 6. Misschien kunnen ze een bijdrage krijgen van het waddenfonds ? daar drijft Den Helder al jaren op en het is tenslotte ook voor cultuur bedoelt

 7. Gebeurt niet vaak dat de gemeente woord houdt, vlag uit en taart nu op het kührort Kerkgracht 1 voor deze happening?

 8. Er was eens een wethouder die een iets te grote broek had aangetrokken. Het zal medio 2008 zijn geweest,en toen begon het gezeik!

 9. Men kan zich natuurlijk ook afvragen, wie is hier nu de winnende partij. Dit heeft en gaat voor alle partijen nog een hele hoop geld kosten. ( dat veiling bedrijf , doet het ook niet voor niets) De Gemeente , heeft hier goodwill en enorm gezichtsverliesgeleden. Een heel gezin , tot de bedelstaf gebracht, een enorm bedrag aan gemeenschapsgeld aan advocaten en rechtszaken en deurwaarders verspild , die verhaald gaan worden op de bevolking . De vlag zal wel uitgehangen worden op het gemeentehuis en er zal intern wel een hoop borst geroffel zijn , maar…. er wordt niet stil gestaan bij het slagveld wat zij hebben aangericht. Hetzelfde is gebeurd bij Johanna Krul. Ook hier heeft de Gemeente een financieel slagveld aangericht, wat onder de eindstreep de Helderse gemeenschap alleen maar op onkosten heeft gejaagd. En dat alles onder “”leiding”” van de toenmalige burgemeester Schuiling.

   • En… zoals ik al aankondigde , dat er nog meer kosten aan het plaatje worden toegevoegd, lees ik vandaag , dat Scholte de gemeente weer in kort geding voor de rechter sleept.

 10. Rob Scholten is een van de vele slachtoffers.Als je in de Gemeente Den Helder woont schaam ik mij voor dit bestuur en natuurlijk op tv zag ik dat Almelo ook een soort gelijke gemeente is maar daar werd gezegd op tv het kan altijd nog erger Den Helder Als je jaren in vrijwilligerswerk in de wijken werkt kunnen wij van de stichting Wijkbelang daar over mee praten daarom zijn we na 10 jaar er ook mee gestopt heel jammer de frustraties van onze medewerkers liep de spuigaten uit door de waardeloze houding van ambtenaren en zogenaamde bestuurders. Wat Rob Scholten overkomt is ook Lips op Willemsoort overkomen en dat kan echt niet maar ook het watertoren verhaal. Op dit gemeentehuis bestaat geen enkel respect voor ondernemers burgers en mensen met goede ideeën die hun best doen en willen mee denken. Tot overmaat van ramp wil geen enkele grote investeerder mee doen op Willemsoord omdat de grote bedrijven weten wat hier speelt. De wijzen van de stad willen niet in het bestuur omdat hun goede naam er aan kan gaan en wethouders springen als sprinkhanen naar de plekken waar wat te halen valt. Heel jammer waar neer grijpt de provincie nu een in. Waarschijnlijk zitten die ook in het complot om van deze stad een bestuurlijk zootje te maken zodat ondernemers meer in andere steden en dorpen investeren heel jammer. Als de gemeente acht maanden doet met het onderhouden van plantenbakken in de visbuurt weet je wel hoe het zit de leiding faalt en leunt net als de ambtenaren achterover en als je er iets van zegt kijk maar uit dat je niet word aangepakt en word genegeerd in het minste geval het kan erger en daar heb ik voorbeelden van.

  • Ik zie ff het verband niet tussen een plantenbak in de visbuurt en de schulden van Rob Scholte ,of heeft hij die plantenbakken gemaakt dan ?

  • alleen maar waardeloos vullis op het gemeentehuis Koos, nog geen knip voor de neus waard die prutsers

 11. Ik sluit me aan bij Elmi Kloosterhuis. Zij schonk me de woorden die ik vertwijfeld zocht, zij gaf me ook de aanzet om weer eens goed na te denken over mijn eigen gepantserde gedachten.
  Ik hou zelf namelijk absoluut niet van museums, ik begrijp de zin ervan niet. Toch, ik geniet zeer zeker van het feit dat er mensen zijn die een museum prachtig vinden; om zich te verheugen, er een kaartje voor kopen zelfs en zich aan het eind van de dag ´gestreeld´ te voelen na een bezoek. Ontroerd door schoonheid en troost zoals na het lezen van een goed boek of na het bezoek aan een mooi concert.
  Wat mij opviel was de werkelijk prachtige foto naast het artikel, ik klikte erop en genoot van het uitzicht over de stad, de onwerkelijk mooie lichtinval in de ruimte met de ´spel´tapijten, de goudkleurige sketten die samen met hun ´huisreiger´ vanuit een andere wereld, via een derde perspectief binnen hun holle geest het verschil proberen te overbruggen tussen de vierkante gebouwen en hoekige gedachten van hun vlezige voorgangers aan de buitenkant en het creatieve spel van hoop en gedachten van de man die zo moeilijk te verstaan is, van zijn werk dat ´verloren´ voor hun beenderen ligt.
  Gelukkig raken skeletten niet meer in verwarring maar ikzelf daarentegen plotseling tot mijn eigen verbazing wel want ik begon me af te vragen hoe het toch mogelijk was dat een dermate lelijk gebouw als ons oude postkantoor van binnenuit toch zo’n prachtig schouwspel kon bevatten.
  Misschien moet ik voortaan eens wat beter naar oude gebouwen kijken, en naar hun bewoners ook.
  Elmi had gelijk.

  • Ben jij soms in de ketel met toverdrank gevallen ? Die Scholte moet gewoon zijn schulden betalen net als jij en ik.En als hij dat niet doet worden gewoon zijn spullen verkocht,net als bij mij en bij jou.
   Zo werkt dat in Nederland.En vervolgens voor de rest schuld drie jaar in de schuldsanering.
   En dan is hij overal weer vanaf.En de belasting betaler betaald de rest schuld,dus jij en ik.

 12. De status van een beschaving kan je afmeten aan hoe men omgaat met Kunst en Cultuur.
  “allemaal jammer” is een understatement. In en in triest…..

 13. Als iemand nou een smet de pet rond gaat ? of een crowd funding start voor Rob op “fake book’
  Hij heeft als ik het goed begrijp een hele schare trouwe volgers.
  Dan is zijn schuld toch zo betaald ? en de 10 die het meest hebben gelapt een mooi schilderijtje of zo.

  • Piet snapt het nog niet helemaal; de heer Scholte heeft geen schuld; de gemeente en dus de burgers dienen uiteindelijk de rekening van deze soap te betalen.

   • dacht dat het hele circus begonnen was om een energie rekening van de heer Scholte waar hij geen zin in had te betalen?

    • Beste Peter, NEE !!! Het circus begon met een wethouder die een te grote broek aan had getrokken medio 2008.

 14. Uiteraard ligt het niet aan Rob Scholte ,allemaal de schuld van de gemeente.Nou mijn broek zakt inmiddels wel af van Scholte en zijn volgers.De hele soap is idd begonnen met een niet betaalde energie rekening.
  En dankzij die soap gaat het mij als gewone burger geld kosten.

 15. Roan, verdiep je eens in het hele dossier voordat je wat loopt te roeptoeteren. In 2008 was er een wethouder die zijn beloftes niet kon waarmaken. En daar is de ellende begonnen.

  • Toeter de toeter :ik heb helemaal niks met dat soort kunst ,maar dat is mijn persoonlijke mening.En het maakt me allemaal niks uit wat er gebeurd zolang ik maar niet aan de rekening hoef mee te betalen.

 16. Kop behoorlijk cynisch: Gemeente houdt woord: openbare verkoop kunst Rob Scholte.Hadden ze maar woord gehouden toen toen wethouder Kos afspraken met Rob Scholte maakte! Dan was die geldverslindende jarenlange ellende niet gebeurd!

 17. Misschien has Scholte zo slim moeten wezen om een en ander meteen notarieel vast te leggen.
  Dus beetje flauw om het bij Kos neer te leggen.

Comments are closed.