Horeca om 22.00 uur dicht: vervelend en zuur, maar hard nodig

41

Den Helder – Nieuwe coronaregels, alle horeca moet vanaf dinsdag om 22.00 uur dicht en na 21.00 uur mogen geen nieuwe gasten naar binnen. Hoe denkt de Helderse horeca over deze regels?

“Erg vervelend”, reageert Danny Janssen van Diverzo café. “Maar we maken er weer op een positieve manier het allerbeste van en we zullen het maximale er uit blijven halen.” Collega-ondernemer Timo de Vries van Kade60 noemt de nieuwe maatregelen ‘zuur’. “Ook omdat we alles al maanden alles goed handhaven en optimaal met de Corona bezig zijn. Nu naar 30 pers maximaal is heel erg, maar ook nodig om het virus de kop in te drukken. Kade60 gaat alles eraan doen om de regels na te leven en we zullen ook weer opstarten met food to go.”

Omzetderving
“Voor de horeca en dus ook voor ons bedrijf is dit de zoveelste klap”, laat Ron Ippen van Effe in ’t Dorp weten. “Terug naar 30 personen en om 22:00 uur dicht betekent een flinke omzetderving en een verkorting van verblijfsduur van onze gasten. Terwijl de horeca het over het algemeen goed doet. De angst bij de bevolking zal er misschien ook voor zorgen dat veel gasten niet meer naar de horeca durven te komen.”

“Voor ons zal dit zeker consequenties hebben op de bedrijfsvoering. Vanaf dit weekend gaan we dan ook in shifts werken om hopelijk toch genoeg gasten te mogen ontvangen in een veilige omgeving met gastvrijheid en prachtige gerechten uit onze keuken. Met vanaf 6 oktober een nieuwe menukaart”, besluit Ippen.

41 REACTIES

  • oh, dus die kennis van mij, goede vriend van mijn dochter, die het voortaan met de helft van de longcapaciteit moet doen is ziek geworden van een hoax. En nee, hij is niet oud en hij heeft ook geen onderliggende ziekten.

   • Een griep is geen hoax, ook corona is geen hoax, en ook longontsteking niet. Wel kunnen disproportionele maatregelen er door ”gehoaxed” worden voor andere doeleinden. Zoals het via omweg verplichten Chinese controle maatregelen tegen de bevolking te accepteren en of vaccinaties met geheim verklaard serum (Min.de Jong).

  • Vind het altijd weer schokkend dat mensen die totaal geen medische of welke opleiding hebben gevolgd, deze uitspraken doen. Reageren uit je onderbuik ipv gezond verstand gebruiken,

  • Mijn vrouw is arts, mijn zus is verpleegkundige… niet zoveel hoax aan hoor. Maar wel mooi al die mensen die geen kennis van zaken hebben.

   • Hoeveel kennis heb jij? En je familie in de zorg? Weten zij dat de PCR test onbetrouwbaar is? En weet jij dat de WHO geen onpartijdig clubje is en een zware crimineel als hoofd van de organisatie heeft? En daar laten wij ons door adviseren.

  • “R” is een schoolvoorbeeld van diegenen die het als HOAX afschilderen en daarmee dus de geldende maatregelen niet waarderen waardoor wij nu dus weer in een nieuwe gedeeltelijke lockdown terecht zijn gekomen, en bedankt maar weer hè, bedrijven failliet, mensen op straat, mensen ziek, mensen overleden, en dat alles door redelijk nutteloze figuren als “R” die niets willen aannemen en hierdoor anderen in gevaar brengen. . .

   • U gaat 2x zoveel testen met een PCR-test die ongeschikt is (volgens uitvinder Kary Mullis) en 85 % positieve resultaten geeft “ook als je er een papaja in stopt”. Als je dan al die gevonden deeltjes Corona virus noemt, kan je inderdaad met hulp vd pers een Tweede golf Corona “hoaxen”! Voor normale mensen heet dat fraude.

 1. Met een beetje geluk verschuift het uitgaansleven weer terug naar ietwat normale tijden en wordt het vroeg weer gezellig druk, is toch nergens voor nodig dat je voor 01:00 s’nachts een kanon kan afschieten in de uitgaansgebieden

 2. Bijzonder dat wordt gedaan of Covid ons gehele bestaan moet terroriseren. Het evenwicht is verdwenen. En dat is het ware zorgelijke !

 3. Het is geen hoax, maar zoals Roel zegt: er is geen evenwicht meer.
  De dagelijkse kans op besmetting met het virus is kleiner dan 1 op 10.000! De kans op een serieuze prijs in loterijen is groter. Maar heb je er zo al één gewonnen?

 4. Toch nog koude sanering van de Horeca onder het mom van ‘corona’.
  Nu nog zuipen met mondkapje, dan is het plaatje compleet.
  U vraagt en wij draaien en verder ‘bek houden’ zegt minister president Rutte van de bananenrepubliek Nederland
  Stem massaal FvD!

  • Waarom zou je willen stemmen op iemand die werkelijk alles bij elkaar verzint en zo hard mogelijk zijn best doet om zo elitair mogelijk over te komen?

   Gelukkig is Rutte niet almachtig en laat het kabinet zich netjes adviseren door mensen die prima weten waar ze het over hebben.

   Kortom: stel je niet zo aan zeg.

 5. Bedenk goed dat er een agenda achter zit. bedrijven moeten kapot en we moeten afhankelijk worden van de staat die voor onze schijnveiligheid zorgt. Dit is allemaal georchestreerd. Bekijk de plannen van de VN en het World Economic Forum. Q maakt de mensen blij. Word wakker! Laat je vrijheid niet afnemen. Het is niet meer dan een venijnige griep. De maatregelen, vaak zonder wetenschappelijk ondersteund bewijs, zijn buitenproportioneel. Door handcontact krijg je geen corona. Mondmaskers zijn slecht voor je gezondheid en voorkomen geen corona. Doe zelf onderzoek.

  • Oh dear, je hebt het gedeelte gemist waarin er sprake is van een nieuw virus? Hoe kan je om wetenschappelijk ondersteund bewijs vragen bij een virus waarover we zelfs nu, negen maanden na de eerste kennismaking, nog steeds al doende leren? Hoe zit het met de lange termijn effecten, hoeveel mensen krijgen die, en hoe zwaar zijn ze? Hoe zit dat met de immuniteit, nu de eerste her-besmettingen een feit zijn? Niemand die het weet, daarvoor bestaat het nog niet lang genoeg! Behalve dan de complotdenkers en viruswaanzinnigen, die zeggen meer te weten dan de wetenschappers die hun denkwijze en maatregelen afstellen op nieuwe gebeurtenissen en nieuwe wetenschappelijke inzichten.

  • @Claudia, zijn er de afgelopen periodes ook geen ufo’s gesignaleerd. Ik denk dat er een invasie komt van Mars en enge groene wezentjes ons komen coronariseren. Volledige onderdrukking door buitenaardse wezens. Vlucht, vlucht, nu het nog kan.

  • Mag ik wat van jouw drugs? Fucking cool!

   Sorry iedereen mag het niet eens zijn met de maatregelen, maar werkelijk niemand heeft voordeel bij de maatregelen. En als je dat wel denk, mag ik jouw medicatie? Fucking boeiende dag heb ik dan denk ik.

   • Wat moet het heerlijk zijn in die naïeve appeltjesgroene weide van je. Wat denk je van de farmaceutische industrie. Ooit die juichende Ab Osterhaus gezien nadat een Nederlands meisje van 10 de Mexicaanse griep had? Die mensen zijn niet goed. Als je de geldstromen volgt dan weet je hoe verknipt de wereld is. Hoe corrupt en kwaadaardig.

 6. Ga eens met je neus uit het witte poeder of blijf uit de buurt van de coffeeshops. Want wat je nu loopt te raaskallen slaat werkelijk nergens op .

 7. Jullie zijn niet vatbaar voor argumenten en inhoud. In plaats van bedenkelijke reacties plaatsen hadden jullie de site van de VN en het World Economic Forum kunnen raadplegen. Complotdenker? Fijn, ik denk nog. Jullie niet. In Monique’s naïeve wereldje bestaan er geen complotten. Nuttige idioten, dankbare slaven als Monique hebben ze nodig. Van die types die gehoorzaam binnen en buiten een mondkapje dragen.

  • De redelijk denkende mens , is wel degelijk vatbaar voor eveneens redelijke argumenten. Hetgeen jij hier met je geraaskal neerzet , heeft geen enkel redelijk argument. Je gaat te keer, alsof jij de wijsheid in pacht hebt, maar je zegt niets. Je voert geen enkel redelijk argument aan. Het enige wat je doet , is iedereen die het met jou denkwijze en handelen eens is , uitmaken voor alles en nog wat.

  • Omg, en dat noemt mij een ‘nuttige idioot’. Hoeveel van je ‘argumenten’ heb je zelf beredeneert? Wat ik lees van jou is namelijk niets anders dan meer van hetzelfde, geen eigen originele gedachte te vinden, alleen herkauwde “feiten” uit complotdenkers kringen. Wie is het deze keer, de VN en het WEF, de nieuwste variant op “ze willen de wereld overnemen”. In de vorige eeuw waren het nog de Joden die uit waren op werelddominantie. Er zijn altijd wel genoeg sukkels die zulke onzin geloven en zo de verkeerde mensen macht geven .. om “onze manier van leven te redden”.

 8. Arrogant en misplaatst om jezelf een redelijk denkend mens te vinden na je insinuaties over cocaïne gebruik. Het niveau van je mede trollen is niet hoger. Redelijkheid en argumentatie, je weet niet wat het is.

  • Okay. Dit is wat je noemt “het” moment waarop we het met elkaar eens moeten zijn dat we het niet met elkaar eens zijn.

   Jij hebt jouw mening.
   Wij hebben een andere mening.

   Die 2 komen niet met elkaar overeen.
   Dat gaat ook niet gebeuren.

   We hoeven het niet met elkaar eens te zijn.
   Maar als er over en weer met modder gegooid wordt; dan kan dit forum in de huidige format niet blijven bestaan.

 9. Interessante CBS gegevens:

  37% van de positief geteste mensen heeft waarschijnlijk geen Corona. Het virus kan zich via microdruppels verspreiden die over meerdere meters zich kunnen verspreiden en daar uren kunnen blijven hangen. “Slechts” 0,24% van de Corona geïnfecteerden komt te overlijden. Daarbij is de gemiddelde leeftijd van de man 76,6 en van de vrouw 83,4 jaar. In de meeste gevallen met onderliggende klachten.

  Zijn de genomen maatregelen, met in achtneming van bovenstaande gegevens, het dan waard?

 10. “De Mainstream Media moet zich schamen” Nadia Duinker en Jorn Lukaszczyk. Aan het woord een amsterdamse horecaonderneemster. Steun het groeiend verzet tegen het cujona beleid
  #ik doe niet meer mee.

  • Het moet eigenlijk #jij mag niet meer meedoen zijn . Kijk om je heen wat er gebeurt en steek je FvD hoofd lekker nog dieper de grond in #loser

   • Mijn hemel; wat luisteren we slecht naar elkaar. Dito hoe we lezen.

    Neem J.; die CBS cijfers totaal verkeerd interpreteert; maar wel zijn (ik ga er even vanuit dat het een meneer is) mening daarop baseert.

    Mandy Seinstra die haar mening eindelijk prima onderbouwd, wordt beschuldigd van struisvogelpolitiek zonder verdere argumenten.

    Meneer laat veel scheten die de moraalridder gaat uithangen betreffende DHA en wordt ondersteund door Guido: ik citeer; “Wijze woorden.
    En helaas is DHA toch al gedoemd om ten onder te gaan”.

    Ongenuanceerd, niet onderbouwd….. Wat zijn dit, potverdomme, voor reacties. Joh, zeg dan niets.

 11. Nu de overheid heeft besloten dat de horeca opnieuw de deuren moet sluiten om het coronavirus te bestrijden krijgt de sector wederom een enorme klap. Voor veel ondernemers zal dit de definitieve nekslag betekenen en met alle vraagtekens rondom het testbeleid en de sterftecijfers kan de proportionaliteit ernstig in twijfel getrokken worden.

  Michael Meeuwisse van de Posthoorn in Den Haag, al eerder te gast in onze uitzending, wil zich niet zomaar gewonnen geven en spant een kort geding aan. Voornemens om deze morgen al de deur uit te doen roepen Michael en Sven alle horecaondernemers op om hieraan mee te doen; aanmelden kan via een mailtje naar info@eenoorlogreedsverloren.nl.

  Aan alle overige kijkers en luisteraars het vriendelijk doch dringend verzoek om deze oproep te delen, opdat hij nog zo veel mogelijk mensen uit de sector kan bereiken!

 12. Mandy Seikstra, blijf alstublieft lekker 2 meter bij mij uit de buurt. Al zou het niet tegen overdracht van het virus zijn dan alleen al puur omdat ik jouw aura niet in mijn buurt wil hebben.

Comments are closed.