Jongste jeugd weer aan het basketballen

0

Den Helder – Nu sportcompetities steeds vaker worden hervat, zijn ook de De Jong Assurantiën Benjamintoernooien weer begonnen. Dit is een basketbaltoernooi voor spelers en speelsters tot 10 jaar en wordt om de vier weken georganiseerd voor clubs uit de Kop van Noord-Holland. Na een abrupt eind in maart kon er eindelijk weer gespeeld worden op zaterdag 13 september. Dit keer georganiseerd door Dozy BV Den Helder in Sporthal Sportlaan.

Bij de wedstrijden van de jongste jeugd is altijd veel publiek aanwezig, maar dat is in deze Coronatijd wel een dingetje. Toeschouwers moesten zich van tevoren opgeven, waarna voor de organisatie het puzzelen begon om voor de volwassenen een zitplaats te regelen op veilige afstand. Gelukkig lukte dit en zo werd het een gezellige middag. Ook fijn om te zien dat iedereen zich goed aan de regels hield.

Helaas is HBC er niet meer bij, maar wel een mixteam van JBC Noorderhaven, een jongensteam van De Hoppers en BV Noordkop en van Dozy BV Den Helder drie meisjesteams. Elk team speelde drie wedstrijden van 4x 7 minuten. Er werd fanatiek maar sportief gestreden om de winst. Aan het eind van het toernooi bleek JBC overduidelijk het sterkste team te hebben.

Het volgende toernooi is 4 oktober in Hoorn. Het toernooi staat open voor teams uit andere plaatsen. Bij interesse kan er contact opgenomen worden met de organisatie via denhelderbasketball.nl.