Kinderboekenweek met speurtocht door de stad

0

Den Helder – De Kinderboekenweek is dit jaar van 30 september tot en met 11 oktober. Onder de noemer “En toen?” gaan kinderen terug in de tijd. Spannende verhalen over ridders, piraten, dinosaurussen of de oude Grieken staan centraal.

Al jaren begint de Helderse Kinderboekenweek met een groot feest in de Stadshal, maar het feest kan nu niet doorgaan in verband met de maatregelen rondom corona. Toch hebben het Marinemuseum, Theater de Kampanje, het Reddingmuseum, School 7, Triade en De Helderse Vallei een leuke activiteit bedacht. Daarvoor hebben ze Tante Tijd ingeschakeld. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen meedoen met een speurtocht door de stad. Bij genoemde organisaties staat een kinderboek in de etalage. Flyers met opdrachten zijn op alle zes locaties verkrijgbaar en worden ook uitgedeeld op school. Onder de goede inzendingen wordt een mooie prijs verloot. Sowieso krijgen alle kinderen een oorkonde als ze hun ingevulde flyer inleveren. Ook dat kan bij alle deelnemende organisaties.

Naast de speurtocht met Tante Tijd is er rond de Kinderboekenweek meer te doen in Den Helder. Triade organiseert op 3 oktober de workshop Tijdreis. In de bibliotheken kunnen kinderen meedoen met een wedstrijd kijkdozen maken of een speurtocht door de bieb doen. In School 7 wordt de allereerste kinderlezing georganiseerd. Simon van der Geest komt 17 oktober vertellen over zijn recent met een Griffel bekroonde boek Het werkstuk, of hoe ik verdween in de jungle. Theater de Kampanje programmeert 10 oktober het Veterstrikconcert, 11 oktober komt Edward Scharenhand optreden en op 18 oktober kunnen kinderen genieten van een voorstelling rond het populaire prentenboek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Als toetje op de Kinderboekenweek organiseert het Reddingmuseum tijdens de herfstvakantie nog een speurtocht door het museum.

Meer informatie op de Facebookpagina Kinderboekenweek Den Helder en de pagina’s van de verschillende instellingen.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.