PVV: inzetten op kernenergie en behoud aardgas

23

Den Helder – Er moet een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek worden gehouden inzake een scenario voor de deelregio Kop van Noord-Holland, waarin zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van energie uit hernieuwbare bronnen, warmtebronnen en waterstof. Dat stelt de lokale PVV in een voorstel dat tijdens de komende raadsvergadering van 28 september wordt ingediend.

Het voorstel betreft een aanpassing op het te nemen besluit rond het concept Regionale Energie Strategie Noord-Holland Noord. Los van de wens voor een haalbaarheidsonderzoek wil de PVV ook dat het aardgasnetwerk zoveel mogelijk intact blijft én wordt ingezet op kernenergie. Daarbij moet onder meer worden gekeken naar SMR’s en gestandaardiseerde kerncentrales. De PVV wil verder dat, in het kader van het komende onderzoek vanuit het Rijk naar welke regio’s belangstelling hebben voor de realisatie van een kerncentrale, aan wordt gegeven dat vanuit de gemeenteraad van Den Helder interesse is voor een kerncentrale in de deelregio Kop van Noord-Holland.

De partij noemt in het voorstel een reeks van opmerkingen die duidelijk moeten maken dat ‘van het gas af’ echt niet verstandig is en dat zonne- en windenergie echt niet zo zuinig zijn als vaak wordt voorgesteld. “Voor de productie van zonne- en windenergie is naar verhouding véél meer ruimte nodig dan voor energie uit aardgas en kernenergie”, benadrukt de PVV. “De zonnepanelen en windturbines voor het opwekken van energie leveren na een beperkte levensduur bergen afval op en zorgen voor ernstige milieuvervuiling.”

23 REACTIES

 1. Een kerncentrale?? aardgas???? niet vervuilend???? Den helder moet juist inzetten op groene energie, wind genoeg voor windmolens ….en bijna altijd aanwezig. Ook nog eens de meeste zonuren dus ruimte genoeg om op alle daken zonnepanelen te plaatsen. Voor de liefhebbers morgen Battery-day waar Tesla Solarcity, Spacex en Boringcompany weer hun plannen bekendmaken. Den Helder kan daarnaast ook inzetten voor opslag van elektriciteit….zomaar een idee. Kernenergie heeft inderdaad een stralende toekomst…zie Schotland daar is net een kerncentrale opgeruimd en is er weer ruimte voor woningbouw akkerbouw…..in het jaar 2335.

  • eindelijk een partij die het voor de burgers opneemt en niet zoals al die groen liefhebbers iedereen zinloos op torenhoge kosten wil jagen zonder ook maar een grondig onderzoek te hebben gedaan naar haalbaarheid

  • En wat moet men dan op de momenten dat de windmolen niet draait en de zon niet schijnt?
   Energiecentrales draaien niet voor niets 24 uur per dag. Het is gewoon niet reëel om te verwachten dat je met zonne- en windenergie alle huishoudens van energie kan voorzien.

 2. ben wel zeer blij dat het op gemeentelijk niveau ligt deze stelling.
  denk dat het enige lid van de partij er ietsje anders over denkt.

 3. Eindelijk een partij die het begrijpt. En wegwezen met die niet groene windmolens en zonnepanelen. Zonnepanelen zijn het nieuwe asbest. Verdiep je in de materie. Vervuilend, zware metalen die erin zitten. Niet groen geproduceerd en een korte levensduur. Bij brand een drama om de resten goed op te kunnen ruimen. Het is groen zijn voor de bühne. Windmolens zijn ook slecht voor mens, dier en milieu. Windmolens zijn niet afbreekbaar. Windmolens zorgen voor duizenden dode vogels per jaar. Het is lelijk en als je er dichtbij woont geeft het veel overlast. Bovendien zit er een gevaarlijk gas bovenin de windmolen. Thorium kernenergie, daar moet op worden ingezet.

 4. Forum roept dit al jaren en zelf Dijkhof van de VVD had het in het nieuws over kerncentrales.Stop de groene millieu maffia !! het is volstrekt onmogelijk om heel ons land te laten draaien op wind en zonne energie.En zelfs als we genoeg weten op te wekken : ons electra netwerk is er niet eens op berekent.Meteen stoppen met de subsidie aan die groene maffia.Stem PVV of FvD !!

 5. Roel Prins heeft dit jaaren geleden uitgelegd in de Hellderse Courant. Zonnepanelen in DH. Een jaar telt 8760 uren. Een goed zon jaar voor cellen 1680 !

  • En…hoe wordt H2 geproduceerd ? Toch niet met zon en wind hoop ik ! Bovendien is men al een halve eeuw bezig met de brandstofcel als AIP voor ozbtn.

 6. En…. Het afval uit de kerncentrale ?? is daar al een oplossing voor ?? Of wordt dat in beton gegoten weer op het diepsteplekje in zee gegooid.

  • is minder afval dan het afval van die waardeloze windmolens en zonnepanelen wat alleen nog kan dienen als landfill, lekker groen bezig hoor

   • Maar wel afval, wat nooit afbreekt en altijd straling gevaarlijk blijft. Nu heb je dat afval probleem , behalve het straling gevaar , bij windmolens en zonnepanelen ook , dus uit dat oogpunt , beide maar niet toepassen.

  • De loze kreet om een schone wereld aan je kinderen na te laten raakt kant nog wal. Over stel 15-20 jaar mogen onze kinderen dan de rotzooi van de windmolens opruimen waarvan de wieken (nog) niet recyclebaar zijn door composiet. En wat te doen met de massa overtollige gebruikte accu’s ? Terug sturen naar Kongo waar nu grotendeels giftige grondstoffen voor fabricage van accu’s vandaan wordt gehaald. Dan de grote velden met zonnepanelen opruimen, wat kan je daar mee? Misschien recyclebaar. Het ergste is dat in de EU een baardaap Timmermans. zit. Er valt heel wat te timmeren. We zijn heden ten dage overgeleverd aam grote maatschappijen en naar diens wensen hebben de klimaattafels Beslist.

 7. Het is in ieder geval zo langzamerhand aan het doordringen dat de Groen Milieu Maffia ons land via lobby-groepen grote schade toebrengen. U zult dat in uw portemonnee gaan merken, wat dat merkt u nu al! Het blijkt dat alles waar de V.N., E.U. en NGO,s voor staan,(wat ze ook beweren) niet in uw belang is! Plant bomen, ook in Den Helder!

Comments are closed.