Streep door Helderse intocht Sinterklaas

22

Den Helder – De jaarlijkse sinterklaasintocht gaat dit jaar in Den Helder niet door. Nadat eerder de ondernemers van de binnenstad aangaven het feest niet langer te willen organiseren, heeft nu ook de Stichting Intocht Sinterklaas Noordkop een streep gezet door de intocht.

De aanleiding is corona; het zal zo goed als onmogelijk zijn om tijdens de intocht, waar doorgaans honderden kinderen op afkomen, de huidige coronamaatregelen in acht te nemen. De hele discussie rond Zwarte Piet heeft volgens de Stichting geen rol gespeeld in de beslissing.

“Het risico vinden wij te groot”, laat secretaris Geertje Verspuij van de stichting weten. “We moeten er niet aan denken dat bezoekers van de intocht het virus oplopen of ongewild verspreiden. Wij hebben echt gekeken naar andere mogelijkheden en locaties.”

Alternatief
Marcel Karhof van het Sint Nicolaas Genootschap vindt het jammer dat er geen intocht komt, maar wil wel iets organiseren. In samenwerking met onder anderen de lokale streekomroep Regio Noordkop wordt op zaterdag 14 november een alternatieve intocht neergezet. Hoe die er precies uit komt te zien wordt later bekend.

Het is nog onzeker of de intocht voor Julianadorp wel door kan gaan. Daarover vindt volgende week overleg plaats.

22 REACTIES

 1. Het is wel jammer , maar ja op de dam met 14 duizend mensen demonstreren , en niet 1 zieke, als regeringsleiders wel mogen knuffelen en tegen elkaar staan. Ja , dan kan je een kinderfeest niet door laten gan, ik zeg maar dat ik het snap, Ik vraag me wel af welke ondernemers het volgende hebben gezegd …..Nadat eerder de ondernemers van de binnenstad aangaven het feest niet langer te willen organiseren

  • De angst regeert, ze zijn er gewoon bang voor dat die anti zwarte piet hufters de boel weer komen verstieren en nu is er gelukkig corona om deze angst te verdoezelen en het kinderfeest legaal af te blazen

 2. Wat een onzin, en in Julianadorp misschien wel door laten gaan? Dan komen daar juist nog meer mensen op af. Lekker Corona proof.

 3. In Julianadorp heerst geen Corona, dus intocht kan gewoon doorgaan. Uiteraard zonder een zwarte Piet, maar wel met een blanke baas.

  • Gevaarlijke uitspraak Dirky ! “” In Julianadorp heerst geen corona “” Hoe weet jij dat ??? beschik jij over enige medische gegevens of zijn er statistieken die aangeven dat Julianadorp corona vrij is ? Het virus maakt namelijk geen onderscheid hoor , het virus is overal !!

 4. de ondernemers in de binnen stad schijten in hun broek van de acties van kopz daarom willen ze het niet meer organiseren omdat het sintnicolaasgenootschap vast houd aan de zwarte piet en daarom alle tegen werking krijgt van de linkse kerk

  • tijd om dat uitkering trekkend links k^kvolk van dat kozp er eens uit te kicken.
   allemaal van lui werkschuw links jankvolk die zeiken over alles wat met NL te maken heeft, maar wel al vanaf ongeveer de geboorte met hun handjes naar voren staan om uit datzelfde NL gratis geld te ontvangen. dit land gaat kapot aan angst….. laf land.

 5. Zou die angst , niet zitten , in wat de gevolgen kunnen zijn voor de organisatie , als er besmettingen plaatsvinden op een door hun georganiseerd feest of bijeenkomst ?

 6. Zo is het Zus en Roel Prins. Een kleine tirannieke minderheid wil van onze tradities en onze cultuur af. We moeten ons verweren tegen deze invasieve kaalslag. Ik heb nog meer respect voor sprinkhanen. Intocht zou prima kunnen doorgaan. Corona besmettingen vinden niet of nauwelijks plaats buiten.

 7. Niet of nauwelijks besmettingen in de buitenlucht , men moet ook door de ogen van de organisatie kijken. Die zijn verantwoordelijk , voor als er iets gebeurd op een door hen georganiseerd evenement of feest. Een eventuele schadeclaim , die uit een calamiteit of in dit geval een besmetting, kan je beter voorkomen dan er van genezen. Het is natuurlijk uitermate jammer en teleurstellend, voor al die kindertjes die uitkijken naar de komst van de Sint en zijn Pieten, maar het is gezien de omstandigheden even niet anders . En toegeven , aan een schreeuwende minderheid , daar doet de Helderse Sint niet aan , dat heeft hij al duidelijk te kennen gegeven. Misschien verzint de Sint nog wel iets leuks voor de kinderen , het is nog geen 5 december. Misschien …. leest de Sint wel mee , wie weet .

 8. Top! Trek de stekker er maar volledig uit, want anders blijven we naar Den Helder komen om jullie met de racistische neus op de feiten te drukken.

 9. ha ha de vorige keer stonden jullie zielig achteraf,de keer daarvoor bij de kooybrug.
  Trek de stekker maar uit kozp.
  Zoek een baan in plaats van je” over gesubsidieerde” ellende over normale belasting betalende Nederlanders uit te storten.
  Door jullie gedrag wakkeren jullie het racisme alleen maar meer aan.Maar das precies waar je op uit bent :
  kun je nog harder janken.Uiteindelijk schudden julie de grote massa wel wakker hoop ik.
  En gaan jullie de gevolgen van je uiterst domme gedrag aan den lijve ondervinden zoals Jan Pietersoon Coen ooit eens zei.Dan komt de VOC mentaliteit (volgens drs J P Balkenende) weer helemaal terug.
  Kan niet wachten op die dag.

 10. Triest ventje ben je Keke. Wat een zelfhaat moet jij hebben met je blanke huid en Helderse wortels. Ga naar een psycholoog samen met je wappie BLM vriendjes en blijf in dat open riool dorp van je.

 11. Het is dus net als met roken in het openbaar; zwarte piet is vanaf nu bijna nergens meer toegestaan. Alleen nog in eigen auto, huis of tuin. Na het onderwijs en de gemeenten , is nu dus ook defensie gestopt. Afgelopen en uit. Einde discussie.

 12. Vergeet het Dirky. Dat zou je willen. Het overgrote deel van de Nederlanders is voor Zwarte Piet. Einde discussie? Er is nooit discussie geweest. Enkel drammerigheid van aanstellers zonder een greintje cultuurhistorisch besef en buitengewone haat ten opzichte van alles wat Nederlands is. Een groot podium gekregen in de corrupte mainstream media en zo leek het alsof de anti Zwarte Pieten aanstellers een significante groep was. Ik zal dit land, onze cultuur en onze voorouders nooit verloochenen. Ik ben geen NSB’er. En ik zal nooit een land accepteren waarin onze cultuur wordt vertrapt en bespot en waar racisme de norm is. Een land zonder Zwarte Piet, Hollandse trots en christelijke symbolen en feestdagen accepteer ik niet.

Comments are closed.