The Secret: Dare to Dream

0

In 2006 verscheen het zelfhulp boek “The Secret” van schrijfster Rhonda Byrne. Daarin beschrijft ze dat je met positief denken je doelen kan bereiken. Het boek met het motto “Ask, Believe, Receive” is inmiddels al 30 miljoen keer over de toonbank gegaan. Geïnspireerd door het boek schreef en regisseerde Andy Tennant het prachtige verhaal voor de film.

We maken kennis met de jonge weduwe Miranda Wells (Holmes) die hard werkt voor het visrestaurant van Tucker (O’Connell). Ze kan de touwtjes maar net aan elkaar knopen voor zichzelf en haar drie kinderen. De kinderen hebben elk zo hun eigen wensen. Dochter Missy (Hoffmeister) wil graag een leuk feestje voor haar 16e verjaardag. Zoon Greg (Brennan) wil net als zijn vader uitvinder worden en de kleine Bess wil heel graag een eigen pony hebben.

Miranda en de kinderen wonen in de buurt van New Orleans aan de kust, waar de mensen zich voorbereiden op de komst van een zware storm. Ex-schoonmoeder en makelaar Bobby (Weston) probeert Miranda regelmatig te bewegen het huis in de kuststreek te verlaten. Haar goed bedoelde adviezen worden door Miranda evenveel keren afgewezen. In de hectiek van de komende storm raakt ze ook nog betrokken bij een aanrijding met Bray Johnson (Lucas). Wie hij is en waarom hij in een hotel in New Orleans verblijft is onduidelijk. Dat hij handig is blijkt later als hij zijn hulp aanbiedt bij het herstellen van de stormschade aan het huis van Miranda. De grote vraag is echter: welk geheim draagt Bray met zich mee?

Romantisch drama
Alle ingrediënten voor een romantisch drama zijn aanwezig en worden fantastisch uitgespeeld.
Katie Holmes is de liefhebbende moeder die het zichtbaar moeilijk heeft met de tegenslagen. Toch wil ze voor haar kinderen het beste nastreven. Ze verdient het medeleven van het publiek. Josh Lucas is de immer sympathieke Bray die altijd de positieve kant weet te belichten. Hierin komt het motto uit het boek ook duidelijk naar voren. Lucas heeft al eerder met de regisseur gewerkt in de film “Sweet Home Alabama”.

Celia Weston, die vooral bekend is als de serveerster uit de tv serie Alice, is perfect als de zeurende ex-schoonmoeder Bobby. Met haar spel en uitstraling zet ze de vrouw neer die het allemaal wel goed bedoeld, maar te veel gevoed wordt door ouderwetse bezorgdheid. Jerry O’Connell heeft veel tv-werk gedaan en daarnaast zijn stem verleend aan diverse tekenfilms. Hij is Tucker de hardwerkende ondernemer die veel sympathie heeft voor Miranda. De kinderrollen worden goed gespeeld door Sarah Hoffmeister, Aidan Pierce Brennan en Chloe Life. Zij weten met hun spel de familierelaties geloofwaardige diepgang te geven. Een kleine rol als receptioniste is weggelegd voor Sydney, de dochter van de regisseur.

Het is mooi om te zien hoe het motto van het boek steeds weer terug keert in het verhaal. Al met al een feel good drama met een mooi verhaal waarin de cast goed gekozen is.

Regie: Andy Tennant
Met: Katie Holmes, Josh Lucas, Jerry O’Connell, Celia Weston, Sarah Hoffmeister, Aidan Pierce Brennan, Chloe Lee, Sydney Tennant
Kijkwijzer: 9 jaar