The War With Grandpa

0

Strijd tussen verschillende generaties zijn altijd een dankbaar onderwerp geweest voor de filmindustrie. Goed voorbeeld is de Home Alone serie waarin de jonge Kevin het opneemt tegen volwassen criminelen. In deze film mag regisseur Tim Hill met een indrukwekkende cast werken om dit oude thema in een nieuw jasje te steken. Hill is vooral bekend als de ontwerper en schrijver van de SpongeBob verhalen en heeft onder andere “Carfield 2” en “Muppets in Space” geregisseerd.

We maken kennis met de oude Ed (De Niro) die zelfstandig woont, maar na een ongelukkige val wat meer verzorging van zijn dochter Sally (Thurman) nodig heeft. Omdat hij te ver weg woont besluiten Sally en haar man Arthur (Riggle) haar vader in huis te nemen. Dat betekend voor haar 10-jarige zoon Peter (Fegley) dat hij zijn slaapkamer moet afstaan. Hij moet, geheel tegen zijn zin, verhuizen naar de ongezellige en rommelige zolder.

Opgejut door zijn vriendjes op school besluit hij om het niet langer te pikken en opa officieel de oorlog te verklaren. Door opa verschillende streken te leveren hoopt hij zijn kamer weer terug winnen. Als Ed het verhaal bij zijn vrienden Danny (Marin) en Jerry (Walken) vertelt, stoken die hem op de oorlog aan te gaan. Wat volgt is een hilarische strijd tussen de jonge en de oude generatie.

Cast
Robert De Niro (77 jaar) behoeft geen introductie. Hij heeft een lange staat van dienst en leeft zich heerlijk uit als de aardige, maar strijdvaardige Opa Ed. Hij is gek op zijn kleinkinderen Peter, Mia en de kleine Jennifer. Uma Thurman kennen we vooral als de keiharde Bride uit de Kill Bill serie. Nu laat zij een heel ander kant zien als de zorgzame dochter en moeder Sally. De komiek Rob Riggle speelde in veel TV series en was te zien in “Dumb and Dumber” en “The Hangover”. Hij is vader Arthur en heeft een verrassende mimiek in huis. De oudgedienden, Cheech Marin en Christopher Walken, hebben al vele rollen gehad. Marin onder andere in “The Perfect Game” en Walken is vooral bekend geworden in 1978 met “The Deerhunter”.

In deze film staan ze Opa Ed bij als de vrienden Danny en Jerry. Nog een grote naam is voor de rol van vriendin Diana. Hiervoor is Jane Seymour aangetrokken. Naast al dat ervaren geweld staan natuurlijk de kinderen. Oakes Fegley heeft met zijn 15 jaar al een indrukwekkende carrière. Zo speelde hij in “Peter en de Draak” en onlangs nog in “The Goldfinch”. De opnamen van “The War With Grandpa” waren al in 2017 gemaakt. Fegley staat zijn mannetje in de strijd tegen opa als de kleine soldaat Peter. Het kleine zusje Jennifer is een prachtige rol van Peggy Gagnon. Zij weet de nodige ontroering te veroorzaken, maar kan ook heel wijs uit de hoek komen. Laura Marano als de grote puberende zus Mia heeft zo haar eigen aanvaringen.

Home Alone
De film is een heerlijke familiekomedie waarin hilarische scenes zijn verwerkt. Het ademt het karakter van de Home Alone films uit, maar blijft origineel. Door de verschillende relaties in de film ontstaan ook verschillende kleine verhaallijntjes. Elk geeft weer een voedingsbodem voor komische momenten. “The War With Grandpa” heeft naast het komisch aspect ook zeker een wijze boodschap voor de jeugd. Kortom, grootouders! Ga lekker mee en geniet van deze oorlog.

Regie: Tim Hill
Met: Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle, Oakes Fegley, Cheech Marin, Christopher Walken, Jane Seymour, Laura Marano, Poppy Gagnon, Julio Chaves, Drew Scheid,Isaac Kragten
Kijkwijzer: 6 Jaar