Verloren oefenwedstrijd Suns toch prima resultaat

1

Den Helder – De basketballers van de Den Helder Suns namen het zaterdagavond in een oefenwedstrijd op tegen Leuven Bears. De Belgische formatie sloeg in het tweede kwart het beslissende gaatje, maar de Suns bleven enigszins in de buurt hangen en gaven de Belgen goed partij. Het werd uiteindelijk 66-76. Mickey Kolhorn werd topscorer met 14 punten.

Coach Peter van Noord stuurde de volgende startende vijf in het veld om de strijd aan te gaan tegen de Belgen; nieuwkomers Bolden Brace, Stan van der Elzen met daarbij Boyd van de Vuurst de Vries, Yarick Brussen en semi nieuwkomer Tom Koopman (met baard). Zij mochten in het begin van de wedstrijd de klus gaan klaren.

Iets wat aanvankelijk niet echt lukte, getuige de 4-9 stand na vijf minuten spelen. Aan de Suns kant ging veel mis, de bal stuiterde met regelmaat uit de ring. Toch wisten de Helderse basketballers zich met snel spel, iets wat zichtbaar verbeterd is ten opzichte van vorig seizoen, terug te knokken in de wedstrijd. De stand na het eerste kwart was 15-15.

Driepunters
In kwart twee liepen de Belgen direct weer weg van hun tegenstander. Het was de Helderse Amerikaan die na 4,5 minuut de eerste Helderse score noteerde. Met een driepunter zette hij de stand op 15-22. Met een driepunter van De Vries werd het 21-30. De rust werd bereikt bij 26-37 en daarbij leek het alsof de Belgen de Suns volledig achter zich hadden gelaten.

Na rust noteerde Tom Koopman de eerst score door twee vrije worpen door het netje te laten glijden. Er waren toen al bijna vier minuten verstreken. Via 28-43 werd het 40-49 als Mickey Kolhorn een van zijn vier driepunters feilloos van zijn handen laat vertrekken. De Belgen zetten even aan onder leiding van topscorer Jonas Delalieux (29 punten) en namen afstand tot 44—57 aan het einde van het derde kwart.

Prima resultaat
In de laatste tien minuten liep het verschil zelfs op tot 21 punten in het nadeel van de Suns (53-74), maar onder andere aan de hand van Kolhorn wisten zij toch weer partij te bieden aan de Belgische middenmoter en werd de wedstrijd afgesloten bij 66-77. En dat is, bij een gebrek aan wedstrijdritme een prima resultaat voor de vernieuwde Suns.

Aanstaande zaterdag is de eerste competitiewedstrijd, tegen ZZ leiden om 19:30 uur in Sporthal Sportlaan. Vanwege Coronamaatregelen dient publiek zich van tevoren aan te melden. Meer informatie daarover op de website van de Den Helder Suns: https://denheldersuns.nl/.

1 REACTIE

Comments are closed.