Zeemacht en BV Noordkop slaan handen ineen

0

Den Helder – Het Helderse basketball is komend seizoen in de heren promotiedivisie vertegenwoordigd door een combinatieteam dat bestaat uit spelers van MSV Zeemacht en BV Noordkop. De Amstelveense hoofdcoach Edwin van der Hart heeft de beschikking over een talentvolle jonge ploeg die onder de naam Zeemacht/Noordkop uitkomt op het tweede niveau in Nederland.

Afgelopen zomer werd duidelijk dat een samenwerkingsverband de beste oplossing bleek om een voortgang in de promotiedivisie te waarborgen. Immers, Zeemacht zag een aantal ervaren krachten een stapje terug doen, evenals hoofdcoach Mitchel Kouwijzer, terwijl BV Noordkop/SUNS geen toekomst zag in de Dutch Talent League (DTL) qua talentontwikkeling. Allereerst werd de leeftijdsgrens in de DTL verlegd van 21 naar 22 jaar en ten tweede lijkt deze competitie aan kwaliteit te hebben ingeboet door de uitbreiding van de DBL naar twaalf ploegen. Hierdoor komen meer jongere talenten in aanmerking voor het hoogste niveau.

Zeemacht bestuurslid Peter de Wit toont zich tevreden met de uitkomst na een hectische zomer: “Begin juli raakten we in gesprek met BV Noordkop. Als snel werd duidelijk dat het samenvoegen van spelers van beide clubs een optie zou kunnen worden. Naarmate de gesprekken vorderden, waarin meerdere opties werden getoetst, werd een samenwerkingsverband door beide clubs als beste vervolgtraject gezien.”

Jonge talenten
“Mede door de krachten te bundelen werd de zeer ervaren Edwin van der Hart bereid gevonden om hoofdcoach te worden. Jonge talenten kunnen zich nu op een hoger niveau doorontwikkelen waardoor een win-winsituatie is ontstaan. Dankzij de flexibiliteit van BV Noordkop met betrekking tot het afwerken van de thuisduels in sporthal De Brug en de input van de SUNS kon er een sluitende begroting worden bewerkstelligd voor komend seizoen”, aldus Peter de Wit.

Het team start het seizoen met een uitwedstrijd tegen Harlem Lakers komende zaterdag in Amsterdam. Alle thuisduels worden in sporthal De Brug afgewerkt.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.