Zelfs de Golden Earring wenst Juicy Records succes!

0

Den Helder – Juicy Records trok op 26 juli voor de laatste keer de deur dicht in Julianadorp. Zaterdag opende de platenwinkel in het nieuwe pand in de Helderse Spoorstraat.

Vader Mario en Zoon Jort Koopman hebben hard gewerkt om de nieuwe locatie in te richten en gereed te maken om de vinylliefhebbers weer te kunnen ontvangen. Mario heeft een aantal extra bakken gemaakt om de uitgebreide collectie platen een plek te geven. Ook de gevel is aangepakt. Zo prijken op grote zwart-wit banners de gezichten van diverse artiesten.

Zaterdag 5 september was het dus zo ver. Om 10:00 uur stond al een rij mensen te wachten om als eersten te kunnen snuffelen in het grote tweedehands aanbod. Platen die door de mannen eerst gecontroleerd en gewassen zijn om de goede kwaliteit te borgen. De reacties die Mario en Jort krijgen zijn alleen maar positief. Aan de wand prijkt een persoonlijke succeswens van Cesar Zuiderwijk. In een lijst heeft de drummer van de Golden Earring op twee gesigneerde drumsticks en de plaat “Sloper” Juicy Records succes gewenst.

Door de Coronamaatregelen mogen er maximaal zes mensen tegelijk naar binnen. Op de eerste dag was er al veel belangstelling en moest geregeld buiten gewacht worden alvorens een mooie plaat gescoord kon worden. De winkel is te vinden op nummer 37 van de Spoorstraat en is op zaterdagen geopend.