Dit jaar wel of geen Sint Maarten?

31

Dit jaar wel of geen Sint Maarten? (archieffoto).
Den Helder – Wordt Sint Maarten dit jaar nu wel of niet gevierd? Die vraag komt regelmatig binnen bij de gemeente, maar vooralsnog kan het feest op 11 november gewoon doorgaan. Wel met gepaste maatregelen uiteraard.


Tips van de gemeente:

– Hou vooral afstand en neem ook de overige maatregelen in acht.
– Heb je klachten? Blijf binnen, loop niet mee of doe de deur niet open.
– Hang een briefje aan de deur als je niet mee doet.
– Ga niet in grote groepen langs de deur maar beperk dit tot het eigen gezin of klasgenoten.
– Ga alleen langs bij buren, familie en vrienden.
– Biedt traktaties aan op afstand: op een tafel bij de deur, op een dienblad en dergelijke.
– Je kunt thuis een filmpje opnemen en dat aan de deur op een tablet laten zien en horen.
– Ga niet naar besloten locaties zoals verpleeg- en verzorghuizen en overdekte galerijen.

En bedenk ook: de coronamaatregelen kunnen ook nog veranderen. Hou daarom steeds het nieuws hierover in de gaten.

31 REACTIES

 1. Niet Zwarte Pieten
  Niet voor het zingen de kerk uit
  Niet zonder gender neutraal toilet
  Niet zonder mondkapjes
  Niet zonder handgel
  Niks met gluten
  Helm op
  Gordel om

  Welkom in Nederland anno 2020

  • Helaas zijn er nergens meer gender neutraal toiletten open, zeker niet bij Rataplan, daar mag je op het gras, net als de honden

 2. Wat een domme beslissing om het door te laten gaan, afstandhouden lukt natuurljk nooit niet …
  Sorry ik doe dit jaar niet mee ….

  • Ik vind het ook niet verstandig om het door te laten gaan, laat de ouders dit jaar maar een zak snoep voor ze kopen.
   Ik doe de deur ook niet voor ze open.

 3. Goede beslissing om dit feest niet te troebleren.
  Waar zou zo’n gemeente zich mee bemoeien.
  De gemeente (n) matigen zich toch al overmatige bemoeizucht aan.
  En dan volgen ze ook nog vaak domme contra productieve adviezen.

 4. Het lullige is dat kinderen het kunnen hebben zonder het te weten, en dan staan ze recht in je gezicht te zingen.

 5. Lekker door laten gaan…. mensen zoek toch zelf eens informatie op internet over de griepcijfers (RIVM), oversterfte, PCB testen en kom tot de conclusie dat het een griepvariant is met voor sommige nare uitwerking op de luchtwegen. Dit zijn trouwens over het algemeen (oudere) mensen met onderliggende ziekten zoals kanker (chemogebruikers), longemfyseem, diabetici, etc.
  De cijfers betreffende “besmettingen” worden gemanipuleerd. En een besmet persoon hoeft niet ziek te zijn/worden.
  De media o.a. NOS doet een flinke duit in het zakje door eenzijdige en/of onjuist nieuws uit te zenden.
  Nee mensen… er gebeurt hier iets heel onmenselijks… en noem me alsjeblieft geen conspiricy gekkie ofzo want die kreet is bedacht als poging kritische mensen “monddood” te maken.

  • Heb je er weer zo één waardoor we nu weer in een gedeeltelijke lockdown zitten en waardoor de ziekenhuizen weer volstromen, bedank hė….

 6. @RB… nee hoor… aan mij zal het niet liggen… hou me netjes aan de regels die zijn gesteld, ondanks dat ik het er niet mee eens ben. Dat de ziekenhuizen volgens jou “volstromen” met Coronapatienten is niet juist… dit zijn er niet (veel) meer dan gebruikelijk tijdens het gemiddelde griepseizoen.

  • U vergeet dat de coronapatiënten naast de normale gebruikelijke patiënten een plaats innemen in de ziekenhuizen. Dubbelop dus.

 7. Beste J… dat lijkt zo omdat er zoveel aandacht aan word geschonken terwijl dit met de vorige griepvarianten nooit is gebeurt… Ze willen maar één ding… verplichte vaccinatie voor een ieder…
  Neemt u het vaccin?

  • Beste Erik, *In het ene griepseizoen komt er meer griep voor dan in het andere griepseizoen. De griepepidemie in seizoen 2014/2015 was de langste in de afgelopen 40 jaar en duurde in totaal 21 weken. De griepepidemie van 2015/2016 duurde 11 weken en de griepepidemie van 2016/2017 duurde 15 weken. De langdurige griepepidemie 2017/2018 in Nederland duurde 18 weken en de griepepidemie van 2018/2019 was na 14 weken ten einde. De griepepidemie van 2019/2020 was kort en mild (week 5 tot en met 7 2020). Een korte opleving van de griepepidemie in week 10 en 11 2020 overlapte met de eerste 2 weken van de COVID-19 epidemie. (* afkomstig RIVM site)
   Ondertussen is deze “griepepidemie” al vanaf maart aan de gang, dat is dan al snel 32 weken. Maar oké, uiteindelijk zijn de cijfers complete onzin volgens sommigen en is er niets aan de hand. RIVM, NOS, Ziekenhuizen en wetenschappers praten volledige onzin. Ziekenhuizen stromen weer vol, IC’s steeds minder beschikbaar, gelukkig is dat allemaal de schuld van de overheid en hebben wij als geïndoctrineerde burgers daar totaal geen enkele bijdrage aan geleverd. Interessant stukje over complot denken op https://chivo.nl/complotdenken/ , maar dit zal ook wel beïnvloed zijn door de grote macht. En voor wat betreft vaccinatie, daar ga ik goed over na denken, verplichte vaccinatie is gelukkig op basis van de Grondwet verboden. Ben ik het eens met alle maatregelen die genomen worden, antwoord hierop blijft lastig, ik sta gelukkig niet in de schoenen van degene die deze beslissingen moeten nemen. Waar ik wel van overtuigd ben is dat we niet niets kunnen doen en volledig op de oude voet door kunnen gaan alsof er niets aan de hand is en dit eigenlijk een gewoon griepje is.

 8. Erik begrijpt het. Binnenkort iedereen lekker aan het Astra Zeneca vaccin die al miljarden aan boetes heeft ontvangen. Het draait allemaal om geld. Zie Ab Osterhaus nog juichen na het eerste Mexicaanse griep geval in Nederland. Kneiter positief was het meisje volgens ome Ab die dagelijks in de fake news talkshow Op1 zit. Waar is de Whiskey vroeg Ab zich af. Aandacht voor verhogen van het afweersysteem is er niet.

 9. Juist Claudia… Godzijdank zijn er nog oplettende mensen die zich niet blindstaren op de berichtgeving van de media, persgeile “specialisten”, overheid, RIVM en WHO.

 10. Tja en dan zijn er nog die dagelijkse cijfertjes bij de nos in het journaal om ons nog meer angst aan te praten.Neem allemaal de corona app op je telefoon,weet de overheid tenminste meteen met wie je om gaat en wanneer.Meteen het betalen met cash geld zo veel mogelijk afschaffen.Hebben ze meteen grip op hoe en waar jij je geld uitgeeft.Alles wordt uit de kast gehaald om onze vrijheld te beperken.
  Die zelf gecreeerde corona komt de overheid wel erg goed uit.

  • Uw reactie , over de corona app , geeft al aan , dat u totaal niet weet hoe de app werkt. Ook het betalen met de pinpas heeft u nog niet door . begin eerst maar eens aan les 1 hoe alles werkt, en geef dan commentaar.

 11. Zeker Erik. Respect voor je. Steeds meer mensen gaan de ogen open. De grote tech bedrijven zijn bang en bannen accounts als die van Lange Frans. Als je te dichtbij het vuur komt…

 12. Dat is juist Zus. Never waste a good crisis. The war on cash is op eindniveau. Totale staatscontrole. Dat is waar we naartoe gaan. Een socialistische, communistische heilstaat waarin het IMF bepaalt wie digitaal geld krijgt onder welke voorwaarden en waarin de staat door de financiële crisis significante nationaliseringen heeft doorgevoerd, tot en met banken en pensioenfondsen. Bretton Woods 2.0 kondigde het IMF aan deze week. Mega nieuws. Niks in de mainstream media. Het schapenvolk wat in een bubbel leeft moet immers dom en onwetend blijven. En volgens onze uitblinkende VVD wethouder Kees Visser is onze economische toekomst geweldig en kan er prima een megalomaan stadhuis verrijzen op Willemsoord op kosten van de belasting betaler. Mensen worden bedonderd op economisch, financieel en cultureel niveau.

 13. Weer zo’n gemeente die geen beslissing kan nemen, hang maar een briefje aan de deur dat je niet open meedoet … hoe verzin je het

 14. @ zus & Claudia… jullie snappen hoe de vork in de steel zit! Goed om te lezen dat er nog meer wakker zijn.

 15. Beste J, jij hebt ook een punt… het zal me overigens niet verbazen dat het virus geëngeneerd is en per ongeluk of opzettelijk is vrijgekomen maar de “kop” is er inmiddels wel af en wellicht gemuteerd. Inenten zullen ze misschien niet kunnen verplichten maar ze kunnen wel mensen die niet ingeënt zijn uitsluiten van OV, bioscoop, concerten, etc. Als je complete sociale leven hierdoor onmogelijk wordt gemaakt is dit in principe een aardig dwangmiddel naar hun “nieuwe normaal”.

 16. Gewoon laten uitrazen dat corona: idd er zullen veel zwakkeren sterven.Wat overblijft is sterk. De natuur zijn gang laten gaan.Dat heet de natuurlijke selectie.We hebben overbevolking en daar komt weer honger,vervuiling ,energie tekorten ,armoede etc etc uit voort.Dus het is een volkomen natuurlijk proces dat de natuur opruiming houdt.Door de ver doorgeslagen medische zorg (kapitaal verslindend) houden we steeds langer mensen in leven die niet meer beter worden of gewoon kunnen functioneren.
  En dan nog maar te zwijgen over de gewone medische zorg die in rap tempo wordt afgeschaald.Waar mensen die goede overlevings kansen hebben gewoon in de wacht worden gezet.
  Volkomen door geslagen zijn we.En ga nou niet piepen in de trand van :wacht zelf maar af tot je het krijgt : Nou ik heb het al gehad ,ben 60 jaar (dus in de risico groep) en heb ook iets aan de longen.En ik ben heel ziek geweest. Daarom is dit mijn standpunt.
  O ja : ik werkte tot voor kort zelf in de zorg.Daar heb ik tijdens de eerste golf meegemaakt dat bejaarden crepeerden in hun “lock down” kamertje.Nadat ze zes weken hun familie niet hadden gezien.Ja die mochten komen als de gene overleden was .De mensen smeekten mij om hun hun familie te mogen zien,het risico dat ze corona kregen namen ze op de koop toe.Ze zeiden :Zus ik ga toch wel dood want ik ben oud.liever aan de corona met familie dan van ouderdom in mijn eentje.

 17. Fijn Zus dat je hersteld bent. En ben het met je eens. We moeten normaal menselijk contact hebben. Niks is erger dan ouderen die eenzaam moeten lijden of sterven.

 18. Ja hoorr Erik, Zus, en Claudia, het is een door de wereldleiders uitgedacht plan om de overbevolking tegen te gaan en om informatie over de bevolking te vergaren…… alu hoedjes op geen pinpas en mobieltje denk?

 19. Beste RB…. neem alsjeblieft die spuit met dat vaccin… zo ruimt het straks lekker op met naïeve mensen! Ik kan eigenlijk geeneens meer kwaad worden om dat soort opmerkingen… heb eerder medelijden met dit soort mensen.

Comments are closed.