Horizon line

0

Den Helder – Overlevingsfilms zijn er natuurlijk al zolang de filmindustrie bestaat. Daar kan er best nog één bij. De uit Zweden afkomstige regisseur Mikael Marcimain heeft vooral veel aan TV- series gewerkt. In de filmwereld is hij bekend van onder meer Call Girl en Gentleman. Vaak spelen die overlevingsfilms in grote decors, maar voor deze thriller mocht Mikael zich vooral uitleven binnen de grenzen van een klein vliegtuig.

Op het idyllische eiland Mauritius maken we kennis met het jonge koppel Sara (Williams) en Jackson (Dreymon). Het is de laatste avond van het liefdespaar, want Sara gaat verhuizen naar London. Zij zou graag zien dat Jackson mee gaat, maar die vindt zijn ontspannen leven op het tropische eiland veel te waardevol om dat voor haar achter te laten.

Als we ondertussen één jaar verder zijn ontvangt Sara een uitnodiging van haar vroegere vriendin Pascale (Mackie) die gaat trouwen. Pascale woont op Mauritius en ontvangt Sara met open armen als haar beste vriendin. De trouwerij zal elders plaatsvinden op een locatie die met een boot bereikt moet worden. Deze boot gaat maar één keer per dag om 08:00 uur ’s morgens. Als ze de avond ervoor Jackson tegenkomt zakken beide lekker door en mist ze de boot.

Vliegtuig
Als oplossing gaat ze naar de oude Wijman (David) die met zijn kleine vliegtuig nog iemand naar de trouwbestemming moet vliegen. Ze mag mee en terwijl zij de drank voor de bruiloft inlaadt, komt Jackson aan als de andere passagier. De drie vertrekken en Wijman vraagt Sara om naast hem te komen zitten, want dan mag ze ook een stukje vliegen. Hij heeft haar in het verleden wel een paar lesjes gegeven, maar zij heeft niet voldoende vertrouwen dat zij het kan. Als Wijman tijdens de vlucht aan een hartaanval overlijdt zijn de twee aan elkaar overgeleverd en moeten zij er alles aan doen om te overleven.

De film maakt in het begin vooral indruk door de mooie beelden van het eiland Mauritius. Allison Williams (Get Out, Girls, The Perfection) speelt de aantrekkelijke Sara die in het verhaal behoorlijk zware acties moet spelen. Niet alle acties komen geloofwaardig over, maar zij weet je als toeschouwer wel op de punt van je stoel te krijgen. Datzelfde geldt voor Alexander Dreymon (The Last Kingdom, Heartlock) die als Jackson zijn mannetje moet staan. De gesprekken en de spanningen tussen beide maken het verhaal extra waard om bekeken te worden.

Tegenslagen
Kieth David, die met zijn 64 jaar al drie Emmy’s op zak heeft, speelt vaak bijrollen. Ook nu heeft hij een belangrijke bijrol. Hij geeft de piloot Wijman en warme vaderlijke uitstraling en mag in deze film de hoofdrol spelen in de sterfscène. Pearl Mackie is de exotische en uitdagende vriendin die gaat trouwen. Het thrillergehalte zit vooral in alle tegenslagen die Sara en Jackson hebben en of ze die kunnen overwinnen is natuurlijk de grote vraag. In ieder geval een aanrader voor de liefhebbers van spanning en romantiek.

Regie: Mikael Marcimain
Met: Alexander Dreymon, Allison Williams, Keith David, Pearl Mackie, Amanda Khan
Kijkwijzer: 12 Jaar

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.