Kort politienieuws

7

Den Helder – Een 18-jarige jongen uit Den Helder werd in een groep aangetroffen. Hij bleek geblowd te hebben. Agenten hadden hem niet zelf zien rijden, maar hij had wel een bromfiets bij zich en kreeg een rijverbod. Nog geen paar minuten later zagen ze hem rijden. De speekseltest gaf aan dat er inderdaad sporen van THC in zijn lichaam zaten. Hij is aangehouden en er is bloed afgenomen. Daarnaast kreeg hij verbaal voor het negeren van het rijverbod

Een 36-jarige man uit Den Helder reed over de Noorderhaaks. Toen hij de politie zag keerde hij gelijk zijn bromfiets. Dusdanig opvallend gedrag dat besloten werd hem staande te houden. Hij bleek totaal niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kreeg proces-verbaal.

Het rijbewijs van een 21-jarige man uit Den Helder was vorige maand ingevorderd vanwege een grove snelheidsovertreding. Hij had deze nog niet terug, maar desondanks reed hij toch. Hij werd op de N9 aangehouden en kreeg proces-verbaal.

144 km/u
Een 59-jarige man uit Den Helder reed met 144 kilometer per uur over de N9. Gecorrigeerd was dit 139, waar 80 is toegestaan. Een overschrijding van 59 kilometer per uur, wat naast een proces-verbaal ook de invordering van het rijbewijs betekende. Zeven minuten later en drie kilometer verderop zagen ze hem toch weer rijden. Dit keer wel met een ‘normale’ snelheid, echter kreeg hij nu proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Ook kreeg hij verbaal voor het inhalen bij een doorgetrokken streep.

Een 28-jarige man uit Den Helder kreeg proces-verbaal, omdat bij de speekseltest naar voren kwam dat hij onder invloed van drugs een snorfiets bestuurde. Een 45-jarige man uit Den Burg reed met 100 kilometer per uur over de Hoofdgracht. Na correctie mocht hij zijn rijbewijs houden, maar kreeg wel een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding. Een 21-jarige man uit Den Helder bestuurde een bromfiets en kreeg een stopteken. Deze negeerde hij en ging er vandoor, toch kon hij worden achterhaald. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn. Voor het negeren van het stopteken kreeg hij verbaal. De uitslag van het bloedonderzoek bepaalt of hij een verbaal krijgt voor het rijden onder invloed.

7 REACTIES

 1. Drugs drugs drugs, alleen maar ellende door die zooi, en maar blijven gedogen en liefdoen, wanneer opent de overheid eens de ogen en grijpt in…..

  • Dat gedogen moet maar eens afgelopen zijn. Legaliseren die cannabis. Ook met alcohol op is het verboden om in de auto of (snor)brommer te stappen.

   • Hoeveel gevallen alcohol leest u hierboven in het artikel? I rest my case…

    Filipijnen zouden goed als voorbeeld kunnen dienen hier bij het opmaken van een nieuw beleid, ik zou zeggen totaalverbod op alle drugs

    • In de jaren 30 probeerden ze in de Verenigde Staten alcohol te verbieden met als gevolg dat de mafia bijna het land overnam.

     I also rest my case…..

    • Helemaal mee eens, maar dan niet alleen drugs ,lui die straal bezopen achter het stuur kruipen : van het zelfde laken een pak.

   • Legaliseren, staat er helemaal buiten. Met alle bewustzijn beinvloedende middelen, mag je niet aan het verkeer deel memen.

Comments are closed.