Kortsluiting in Twingo (update)

2

Den Helder – De brandweer van Den Helder werd maandag net na 12.30 uur opgeroepen voor een brandende auto. Aan de Noordzeestraat had de eigenaar zojuist zijn Renault Twingo geparkeerd, toen er achterin de auto een penetrante geur ontstond en de auto vol kwam te staan met rook.

Achterin de auto is naar alle waarschijnlijkheid een kortsluiting ontstaan in het hybride systeem van de aandrijving. De auto heeft onder de laadvloer een aantal batterijen. De brandweer heeft de accu’s losgekoppeld zodat brandgevaar is geweken. De schade aan het interieur is groot.

Een berger zal de auto afvoeren naar de dealer om verder onderzoek te doen.

Update
Het blijkt niet om een hybride voertuig te gaan. De Twingo heeft de motor achterin en daar waren problemen mee.

2 REACTIES

  1. Deze ‘Kortsluiting” is niet van Ruud Claessen uit het Helders Weekblad….die is al jaren geleden er mee gestopt

Comments are closed.