Nieuw Loopuytpark terug naar 27 parkeerplaatsen

15

Julianadorp – Het toekomstige Loopuytpark wordt een openbare ruimte van hoge kwaliteit, als drager van horeca en winkels én dagelijkse ontmoetingsruimte voor alle bewoners. Het aantal parkeerplaatsen gaat terug van 57 nu naar 27 straks. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad.

Drie ingrepen zijn noodzakelijk om deze verbetering op korte termijn voor elkaar te krijgen. Dat begint met het opheffen van het schuinparkeren. Dat zorgt voor minder parkeerplaatsen, maar ter compensatie komt er een nieuwe, directe looproute vanaf het parkeerterrein bij de Lidl.

De centrale ruimte rond de muziekkoepel is de ruimte met de hoogste verblijfspotentie. De noord- en zuidkant van het Loopuytpark wordt ingericht als het visitekaartje richting omgeving. “Om die plekken ruimtelijk aantrekkelijk te maken en te vergroenen concentreren we het parkeren in het groene middengebied”, laat de gemeente weten. “Het park loopt in principe helemaal vanaf de historische Ontmoetingskerk in het zuiden naar de relatief nieuwe Riepel in het noorden, maar een aantrekkelijke verbinding en samenhangend ontwerp ontbreken. We herintroduceren daarom het ooit verdwenen wandelpad op speels slingerende wijze en verlengen dit over de Schoolstraat tot aan de Riepel.”

Het park blijft ruimte bieden voor de fietser, voetganger en auto’s. “Hiermee blijft een aantrekkelijk gebied in stand wat laagdrempelig te bezoeken is. Het eindresultaat is een echt ‘Hart voor heel Julianadorp’; een groene ontmoetingsruimte waar bewoners én bezoekers kunnen wandelen, winkelen, eten en drinken, verblijven, ontmoeten en recreëren.”

15 REACTIES

 1. Meer verkeer vanaf en bij de Riepel, en dat bruggetje is al zo lekker breed, lopend al helemaal niet te doen. Ook de uitrit bij de LIDL is het soms hectisch. Vind de gekozen oplossingen niet handig. Een tweede brug en dan eenrichtingsverkeer zou zeker helpen.

 2. Met vanaf vorig jaar negeren van vragen van ondernemers, nu een plan op de deurmat leggen. Niet na gedacht over parkeer druk in de omgeving en niet samen gewerkt met belanghebbende bewoners en ondernemers.

  • Ik woon in een andere buurt in deze gemeente waar de burgers al jaar en dag genegeerd worden, burger initiatieven weggestopt worden, meldingen afgescheept worden, en handhaving wegkijkt, één grote muppetshow deze gemeente

   • Ben met belanghebbende bewoner niet eens met zijn stelling. Heb zelf in project groep Loopuytpark gezeten en alle bijeenkomsten meegemaakt.
    Bewoners van de omgeving waren eens met reductie parkeerplaatsen en vermindering autoverkeer op het park. De winkeliers waren daar fel op tegen , parkeren voor de winkel/shop moest mogelijk blijven. Mijn mening is, in een park hoort geen of zo weinig mogelijk autoverkeer.

 3. Plan zonder dat er geluisterd wordt naar de wensen van de burgerij…ach zo gaat t al jaren….
  Kan Je je auto daar ook niet meer kwijt hoef ik daar ook niet meer te komen……

 4. Brug naar de Riepel aan de Schoolweg afsluiten voor auto’s. Die auto’s kunnen namelijk prima via de bestaande ruime weg vanaf de Langevliet alle parkeerplaatsen bij de Riepel goed bereiken. Probleem opgelost.

 5. Eenrichtingsverkeer aan de oostzijde en hier ook parkeerplaatsen en het park breder maken naar de westzijde met een stoep langs de kant bij Effe en de dokter. Krijg je een echt mooi park i.p.v. een smalle sleuf met gekunstelde gebogen wandelpaden. Zorg voor een bredere toegang naar de Riepel dat aansluit bij het breder park. Het kan natuurlijk ook west-oost gedraaid worden. Lijkt mij een mooier totaal geheel.

 6. Hans lees wat er staat. Je kan het ook omdraaien. Er gaan niet alleen mensen die slecht ter been zijn naar de huisarts. Beter is het omgedraaide voorstel dan omdat achter EFFE een parkeerplaats is. Meedenken is ook een ontwikkeling. Bezwaar maken is er altijd.

 7. Hans lees wat er staat. Je kan het ook omdraaien. Er gaan niet alleen mensen die slecht ter been zijn naar de huisarts. Beter is het omgedraaide voorstel omdat achter EFFE een parkeerplaats is. Meedenken is ook een ontwikkeling. Bezwaar maken is er altijd.

 8. Wat zou ik moeten lezen wat er staat? Ik reageer niet op jouw bericht maar in zijn algemeenheid, maar jij denkt dus echt, dat als er 30 parkeerplaatsen verdwijnen je altijd makkelijk bij de Huisarts of fysio kan parkeren? leest zeker regelmatig boeken van Hans Andersen!

 9. Inderdaad de beste oplossing de brug afsluiten, alles via de langevliet .. en alle parkeerplaatsen weghalen en lekker gaan lopen goed voor je gezondheid we wonen allemaal in de buurt

 10. We moeten een PARK maken en geen Parkeerplaatsen park. En Hans de Vrij ben je wel eens achter het pand van Effe en de dokter geweest? Daar is al een flink aantal parkeerplaatsen. Nogmaals, we willen toch een park dat aansluiting vindt bij de Riepel. Mijn idee is het park breder maken en met een volle breedte aansluiten op de Riepel. Als het om parkeerplaatsen gaat vergeet het dan maar bij laat het bij het oude. maar praat niet meer over een park.

  • Heb totaal geen behoefte aan een park daar,laat het lekker bij het oude, kom er nu dagelijks dus vertel mij niet hoe het daar is, maar anders ga ik daar echt niet meer naar toe als het niet nodig is,
   haal de boodschappen wel elders

Comments are closed.