Ook online intocht Sinterklaas geschrapt

0

Den Helder – De intocht van Sinterklaas in Den Helder gaat dit jaar helemaal niet door. Nadat eerder de fysieke intocht was vervangen door een online variant, is ook die nu geschrapt. Dat vertelden Geertje Verspuij (Stichting Intocht Sinterklaas Noordkop) en Marcel Karhof (Sint Nicolaas Genootschap) vrijdagochtend voor de microfoon van LOS radio.

In samenwerking met Regio Noordkop was een digitale intocht bedacht. Op verschillende locaties in Den Helder zouden opnamen worden gemaakt die uiteindelijk een klein lokaal Sinterklaasjournaal moesten opleveren. “Helaas bleek het uitvoeren steeds lastiger te worden, vooral door de aangescherpte maatregelen rond corona”, aldus Karhof. “We hebben helaas moeten besluiten de hele intocht voor dit jaar te annuleren”, vult Verspuij aan.

Beluister hieronder het radio-interview over de intocht.