Politieke cursus voor nieuwsgierige inwoners

19

Den Helder – Inwoners die een kijkje achter de schermen van de lokale politiek willen nemen, kunnen zich aanmelden voor de cursus Politiek Actief. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, als commissielid of als raadslid.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en zijn gepland op donderdag 26 november, donderdag 3 december, dinsdag 8 december, donderdag 10 december en maandag 14 december 2020 om 19:00 uur. Naast theoretische kennis, verbeteren deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering.

Aanmelden voor deze cursus kan tot 2 november 2020 via de website van de gemeenteraad of via 0223-678105. De cursus kan in totaal drie keer worden aangeboden, waarbij de gemeente rekening houdt met de coronarichtlijnen en de daarop gebaseerde maatregelen. Er kunnen daarom steeds maximaal tien personen deelnemen. Bij overschrijving van het maximum aantal wordt de cursus in het voorjaar nogmaals aangeboden. Bij teveel inschrijvingen vindt een selectie en een verdeling plaats op basis van motivatie. Er zijn aan de cursus geen kosten verbonden.

19 REACTIES

 1. Niet doen, je word bij voorbaat al geíndoctrineerd en in het systeem ingekapseld. Veel politieke partijen hebben goede kadercursussen met ervaren raadsleden en commissieleden. O.a. de FVD

  • Als je een cursus doet bij 1 partij wordt je toch juist geïndoctrineerd….? Volgens mij heb je aandelen bij FVD

   • Wist niet dat de FvD een aandelen emissie had. Verder heb je gelijk, ook andere politieke partijen hebben kadercursussen.

  • Een kadercursus van een partij is bestemd voor mensen die al overtuigd aanhanger van die partij zijn en die voor die partij in de politiek willen gaan.

   • Ssstt vertel dat nou niet…. volgens Mandy zijn wij degene die geïndoctrineerd worden en zij vooral niet…

 2. Ik vindt het een leuk initiatief ,wens alle deelnemers veel plezier en succes er mee.
  Hoop dat zij er veel mee kunnen doen gaan in de praktijk, met de opgedane kennis.

 3. Een cursus om afgericht te worden in de politieke bedrijfsvoering. Het volksvertegenwoordigerschap uitgebannen.

 4. Je leert er ook hoe je een politieke draaikont kan worden. Neem en wethouder die voor de verkiezingen voor 100% voor iets staat en na zijn installatie er heel wat anders van maakt. Neem ook de pizzabakker die alles aan zijn laars lapt of z.g. wethouder Wouters. Voorbeelden genoeg.

   • Als je van tevoren weet dat een democratie vereist dat je compromissen moet sluiten, dan is het wel zo eerlijk om de kiezer voorafgaande aan de verkiezingen niet te paaien met beloften die je toch niet kunt waarmaken…..

   • Hoe een democratie ZOU moeten werken. Tussen theorie en praktijk zit nog wel wat verschil hier in het mooie Helderse.

Comments are closed.