PVV: geen gemeentelijke belastingen in 2021 voor horeca

2

Den Helder – De PVV dient bij de komende raadsvergadering een motie in die het college oproept de Helderse horecaondernemers volgend jaar vrijstelling of kwijtschelding dan wel korting te verlenen voor gemeentelijke belastingen.

“Horecaondernemers vervullen niet alleen een belangrijke sociale functie, maar ook een bijdrage aan de lokale economie. Ook brengen ze levendigheid en bedrijvigheid in de stad”, zo meldt de PVV. “De horecasector is nu opnieuw getroffen door strenge coronamaatregelen en zal veel tijd nodig hebben de harde financiële klappen die zij nu moeten incasseren enigszins te boven te komen.”

De financiële positie van de gemeente biedt volgens de PVV voldoende ruimte om de Helderse horeca-ondernemers in 2021 financieel tegemoet te komen.

2 REACTIES

  1. Ik denk zo maar dat er nog veel meer gedupeerde ondernemers dit ook wel zouden willen, niet alleen bij de horeca komt deze crisis keihard aan

    • Gaat de PVV afdeling Den Helder zich ook druk maken om andere bedrijfstakken die het moeilijk hebben? De evenementen branche staat sinds half maar practisch stil. Menig café zou al lang failliet zijn in eendergrlijke situatie. Dat schreeuwen ze tenminste van de daken. Regel de steun landelijk en niet lokaal. Zo worden tenminste ALLE ondernemers etc geholpen die dat nodig hebben.

Comments are closed.