Toch geen viering Sint Maarten

6

Regio Noordkop – De gemeente Den Helder liet donderdag nog enthousiast weten dat de viering van Sint Maarten dit jaar gewoon door kon gaan, maar daar denkt de Veiligheidsregio heel anders over. Die liet donderdag weten dat het zeer onverstandig zou zijn als zingende kinderen massaal langs de deuren gaan.

De melding van de Veiligheidsregio maakte dat niet alleen de gemeente Den Helder, maar ook Hollands Kroon inmiddels liet weten de viering van Sint Maarten toch af te raden.

“Het risiconiveau van onze regio is op 22 oktober gestegen van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’. Daarom is het dringende advies van de veiligheidsregio geen Sint-Maarten te vieren”, zo meldt Den Helder. “Ouders hebben een eigen verantwoordelijkheid om de afweging te maken of ze op 11 november wel of niet hun kinderen langs de deuren laten gaan, maar het wordt sterk afgeraden om nieuwe besmettingen te voorkomen. We moeten met man en macht zorgen dat het virus wordt teruggedrongen.”

6 REACTIES

  1. Hopelijk zijn de ouders dan ook zo verstandig om hier gehoor aan te geven. Ik lees nogal wat boze reacties in de media, maar van 1 jaartje overslaan zullen de kinderen toch geen trauma krijgen.

  2. Het is ook sterk af te raden om het nieuwe stadhuis op Willemsoord te bouwen. Is er niet e.a. gezaghebbende club die dat ook in negatieve zin voor Den Helder kan besluiten?

  3. Angst zaaiers in het openbaar bestuur moeten verwijderd worden. Verwerpelijk om van onze kindertjes schuilkelder kindertjes te makrn.

  4. Hehe eindelijk de knop doorgehakt geen Sint Maarten … dan hoef ik ook geen papiertje meer aan de voordeur hangen ik doe niet open voor …..

  5. ‘maar het wordt sterk afgeraden om nieuwe besmettingen te voorkomen.’ Dus moet je het keuvelen wél door laten gaan. Want dát staat er nu. Bedoel je dit niet, zet dan ’n komma na ‘afgeraden’.

Comments are closed.