Verhuizen naar Den Helder? Hier kan je naar uitkijken!

0

Welkom in Den Helder, de noordelijkste plaats en gemeente op het vasteland van Noord-Holland! Als je wilt verhuizen naar onze stad of gemeente, ben je natuurlijk benieuwd wat je allemaal te wachten staat. In dit artikel lichten we vast een tipje van de sluier op voor je.

Gebouwen en natuur

De vuurtoren Lange Jaap is één van de eerste dingen die je opvallen wanneer je richting Den Helder komt. Dit is de hoogste gietijzeren vuurtoren van Europa met ruim 63 meter. Ook het Marinemuseum, de watertoren, de vele mooie kerken, het oude raadhuis en de talloze monumenten in de stad zorgen voor een mooi historisch onderlegd geheel.

Hou je van de zee en alles wat hiermee te maken heeft op nautisch gebied, dan zit je goed in Den Helder. Ook op het gebied van musea komt het nautische thema zeer regelmatig terug. Daarnaast vind je in natuurgebied De Nollen grote kunstwerken en zijn de duinen van Den Helder onderdeel van een groter Natura 2000-gebied. Het is dan ook logisch dat we hier zuinig zijn op onze mooie gebieden en ze graag zo goed mogelijk behouden.

Sport en verenigingsleven

Of je nu bij één van de vier voetbalclubs wilt gaan spelen, liever basketbal speelt, aan atletiek doet of wielrennen/mountainbiken: het kan hier allemaal. Net als rugby, tafeltennis, hockey, golf en natuurlijk watersporten. Daarnaast wordt in Den Helder elk jaar de wielerwedstrijd Tour de Lasalle en het loopfestijn de Halve van Den Helder georganiseerd.

Maar liefst 26 verenigingen uit Den Helder doen mee aan de welbekende Grote Clubactie die elk jaar georganiseerd wordt. Dat getal geeft al aan dat hier een zeer rijk en actief verenigingsleven te vinden is. Vol met verenigingsmensen die hart hebben voor hun club en graag de handen uit de mouwen steken. Wat je hobby ook is, in Den Helder kun je altijd iets vinden dat bij je past.

Het strand en de duinen

De eerste stap die je neemt om te onderzoeken of je hier kunt gaan wonen, is je maximale hypotheek berekenen. Zodra je weet wat je financiële mogelijkheden zijn, kun je op huizenjacht. Daarbij heb je vast al een lijstje met wensen in gedachten.

Heb je de ideale woning gevonden in Den Helder? Maak dan de koop snel rond, regel de daadwerkelijke verhuizing en voor je het weet kun je hier heerlijk wandelen op het strand of fietsen door de duinen. We heten je van harte welkom!