Zwemmers Zeemacht begonnen aan competitie

0

Den Helder – De eerste ronde van de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB is afgelopen weekend gezwommen. De ploeg van MSV Zeemacht moest naar onbekend terrein in Heemskerk, bij competitiepartner OEZA. Na de reorganisatie van het competitiezwemmen door de KNZB komt MSV Zeemacht dit seizoen uit in de A-klasse.

De zwemmers moesten duidelijk wennen aan het kleine warme bad met verouderde startblokken, wat het zwemmen van goede tijden zo goed als onmogelijk maakte. Ook het gebrek aan toeschouwers en verbod op aanmoedigingen zorgde voor een ongewone wedstrijd. Mede hierdoor werd de totale ploegscore minder goed dan van tevoren gehoopt. Hoewel enkele resultaten van andere teams ontbreken, lijkt Zeemacht af te steven op een plek onder aan de middenmoot, waarbij het veld in de middenmoot nog dicht op elkaar zit.

Ondanks de lastige omstandigheden sneuvelden er toch een aantal persoonlijke records. Thijmen van Boheemen zwom vijf seconden van zijn 100 meter vlinderslag PR af, Christoph Smit zwom 3 seconden van zijn 100 meter wisselslag PR af en Femke Paus haalde 3 seconden van haar PR op de 50 meter vlinderslag af. Andere PRs werden gezwommen door Bianca Groot, Raphaella Nelissen, Marco van der Wulp, Collin Schouten, Mike Kloth, Gijs en Emma Marsman, Ceylin Heemskerk, Pascale Goed, Jip Duursema, Emil Fuchs, Jelte Boonstran, Lina Hani en Hiba Essataa.

De laatste ronde wordt 8 november gezwommen en zal dit keer in het eigen thuisbad in Den Helder zijn. De wedstrijd is te volgen via een livestream op het YouTube kanaal van MSV Zeemacht wedstrijdzwemmen.