Goedkoop parkeren bij Schiphol

0

Als je een paar weken op vakantie gaat met het vliegtuig dan moet je je auto parkeren bij het vliegveld. Als je daar een paar weken staat kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Hier lees je meer over hoe je goedkoop kunt parkeren bij Schiphol.

Parkeren op verschillende locaties
Het is niet zo dat je bij Schiphol een grootte parkeerplaats hebt waar alle auto’s staan. Je hebt heel veel verschillende parkeerplaatsen op Schiphol. Al deze parkeerplaatsen verschelen dus ook per prijs. De parkeerplaats het dichtste bij de vertrekhal is de duurste parkeerplaats en de parkeerplaats die het verste weg ligt van de vertrekhal is de goedkoopste. Het nadeel is wel dat je dan een stukje moet lopen maar het is het zeker waard. Aangezien je zo veel geld uitspaart. Als je dus ook besluit om op Schiphol te parkeren kies voor de parkeerplaats zo ver mogelijk van de vertrekhal af.

Aanbiedingen
Vaak zijn er online heel veel aanbiedingen voor goedkoop parkeren Schiphol op heel veel verschillende websites. Kier hier dus altijd naar en ga niet naar Schiphol toe en daar parkeergeld betalen. Dit is veel duurder. Ook al zijn er online geen aanbiedingen online is het parkeergeld altijd goedkoper dan op de locatie waar je wilt gaan parkeren.

Parkeren buiten Schiphol
Wat je ook kunt doen is de auto bij een parkeerplaats verderop zetten. Bijvoorbeeld een dorp vlakbij Schiphol. Vervolgens kun je dan met de trein naar Schiphol gaan en kun je zelfs helemaal gratis parkeren die weken dat je op vakantie bent. Het nadeel hiervan is wel dat je auto niet beveiligd staat. Zorg er dus voor dat je je auto wel parkeert op een plek waar veel mensen zijn en dus niet op een plek waar bijna nooit iemand komt. Zodat je zeker weet dat je auto wel veilig staat die weken dat je weg bent.

Zoals al beschreven werd je kunt dus met de trein naar Schiphol. Het beste is om 2 aparte enkel tickets te kopen als je geen ov kaart hebt. Een retour ticket is namelijk maar op 1 dag te gebruiken dus daar heb je niks aan. De hebt ook verschillende trajecten naar Schiphol toe. Je hebt gewoon het normale treintraject maar je hebt ook een Intercity Direct naar Schiphol. Die rijden vaak vanuit grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en maken dus geen extra tussenstops waardoor je heel snel op Schiphol bent. Echter is het nadeel hier wel van dat je een kleine toeslag hiervoor moet betalen op snel naar Schiphol te komen.

Wil je lang parkeren op of bij Schiphol? Kijk dan op deze website, hier vind je alle informatie met betrekking tot lang parkeren, de beste prijzen voor de verschillende parkeergarages en meer. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald.

De kosten verdelen
Als je met vrienden of familie op vakantie gaat ga dan niet met meerdere auto’s naar Schiphol toe. Dit heeft meerdere nadelen. Het verbruikt natuurlijk meer brandstof maar waar het vooral om gaat is het parkeergeld. Als je maar met 1 auto gaat naar Schiphol. Met bijvoorbeeld 4 mensen inclusief jezelf dan deel je het parkeergeld door 4 en is iedereen veel goedkoper uit dan dat iedereen met zijn eigen auto naar Schiphol komt.

Ga op vakantie buiten de kindervakanties en feestdagen
Dit is sowieso veel beter om te doen aangezien je dan minder geld betaald aan je verblijf. Maar ook speelt het parkeergeld hier een rol in. Buiten de kindervakanties en de feestdagen is het parkeren op Schiphol een stuk goedkoper dan dat je gaat met de kindervakanties en de feestdagen. Als je toch gaat tijdens de kindervakanties aangezien je kinderen hebt of je gaat tijdens de feestdagen omdat je met kerst in een bepaald land wilt zijn, ga dan voor de optie op met de trein naar Schiphol te gaan. Zodat je geen duur parkeergeld moet betalen.

Hopelijk heb je zo een beetje een goed inzicht gekregen wat je het beste kunt doen als je op vakantie gaat en waar en wanneer je het beste kunt parkeren.

Als je dus op vakantie gaat met het vliegtuig en je moet je auto bij Schiphol gaan parkeren lees dus deze tekst nog extra goed door en kijk naar wat de mogelijkheden zijn voor jou zodat je goedkoop geparkeerd kunt staan tijdens je vakantie en je niet terug komt met een rekening met het betalen van veel parkeergeld.