JOVD maakt zich zorgen over steeds ouder wordende gemeenteraad

2

Regio – De populariteit voor de gemeenteraadsverkiezingen zwakt af, dit gebeurt onder jongeren van Texel tot Zaanstad en van Hoorn tot Bergen. Volgens de JOVD Top van Holland kan het zo niet langer doorgaan. Er zijn veranderingen nodig om de politiek aantrekkelijker te maken voor jongeren.

De politiek spreekt jongeren immers ook te weinig aan. Het bestuur Van de JOVD Top van Holland maakt zich dan ook ernstig zorgen en vergelijkt de politiek graag met een spiegel, de diverse gemeenteraden in onze provincie zouden een afspiegeling moeten zijn van hun inwoners. Helaas is de doelgroep van jonger dan 35 jaar ondervertegenwoordigd en zien jongeren ook geen gelijkenissen met personen waarin zij zich kunnen spiegelen.

Het grootste risico wat volgens de JOVD Top van Holland op de loer ligt, is dat de regionale politieke partijen hele groepen kiezers de aankomende verkiezingen anders niet kan bereiken, of erger, voor eeuwig verliest. In de spiegel zit nog geen barst, alleen dient deze snel gepoetst te worden om jongeren in de politiek te betrekken. Dit hoeft niet alleen in de raad of een commissie te zijn, maar ga juist in deze tijd het Zoomgesprek aan met de jongeren, om nu de stem van de raad te laten horen. Maak de raadsvergadering digitaal toegankelijk, dit is helaas nog niet in alle gemeentes mogelijk.

Ondersteun elkaar op sociale media ongeacht kleur, maak gebruik van de digitale communicatiemiddelen. Probeer jongeren mee te nemen in het verhaal van de partij. Gebruik de sociale media niet om mededelingen te doen, hiervoor is een nieuwsbrief. Gebruik hem om mensen, vooral jongeren, te inspireren in de politiek; actief te worden en een politieke mening te leren vormen.

Volgens de JOVD Top van Holland hebben de gemeentelijke politieke partijen hier juist veel baat bij. Wanneer jongeren actief worden bij een politieke partij zijn ze al op jongere leeftijd betrokken en kunnen ze dus worden opgeleid door de partij. Dit zorgt volgens de JOVD Top van Holland in verkiezingstijd voor een ruimer gevulde kandidatenlijst waar eenieder zich aan kan spiegelen. De JOVD Top van Holland pleit dan ook voor het betrekken van meer jongeren in de strijd om stemmen binnen de aankomende verkiezingsperiode, en biedt zich graag aan eens een social media plan op te stellen.

JOVD Top van Holland is een van de liberale, politiek onafhankelijke jongerenverengingen in Noord-Holland.

2 REACTIES

  1. Nutteloze exercitie, als de premier en partijleider van de VVD roept dat ‘we gewoon onze bek moeten houden” Hier mee heeft ie al een barst in de spiegel getrapt. Stem massaal FvD.ook jongeren!

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.